15 Oca 2011

Galatasaray'da kaleci sorunsalı...

Mondrogon'dan sonra kaleci sorununu 4 yıldır bir türlü çözülemedi. İlk sene yerli kaleci denendi Orkun bekleneni karşılamadı. İkinci sene De Sanctis kiralandı. De Sanctis elinden geleni yapar fakat tutamıyacağı top için kılını kıpırdatmaz. Bu yüzden arada homurdanmalar olur fakat aşırı tepki çekmezdi. Bana göre kötü bir kaleci değildi. Bonservisinin alınması gerekirdi. Ama De Sanctis'ten hiçbir artısı olmayan Leo Franco'nun bonservisinin elinde olması nedeniyle geçen sezon kale Leo Franco'ya emanet edildi. Franco o malum şutu kurtaramayınca bu sezon başında sözleşmesi feshedildi. Bu sene de Ufuk ve Aykut olmadı yine kaleci transferi konusu gündemde.

Şu aralar gündemde 3 tane kaleci var. Serdar, Zapata ve Romero. Romero gelcekse eyvallah. 23 yaşında çok yetenekli bir kaleci. Adapte olduğunda 5-6 sene kaleci konusunu tartışmayız. Serdar gelmesin. Bence Aykut'tan fazlası yok. Hele Zapata hiç gelmesin. Boşuna yabancı kontenjanını doldumaya gerek yok. Ama bizim yönetimin bonservisi elinde olan Zapata varken 4-5 milyon € verip Romero'yu alacaklarını sanmıyorum.

4 Oca 2011

Vay başımıza gelenler

Bu nasıl bir tutarsızlıktır? Ulan bu yönetim değil miydi Lincoln'ü, Keita'yı disiplinsiz diye gönderen? Hagi değil miydi Misimovic'i disiplinsiz olduğu için kadro dışı bırakan? Tamam eyvallah disiplinsiz oyuncu istemiyorsunuz. O zaman nerden çıktı bu Kazım? Kim istedi? Kazım'ın oynadığı oyuna, tekniğine oyun bilgisine lafım yok. Yeri gelir kanatta, yeri gelir forvette oynar. İnşallah iyi oynar, takıma faydası olur. Ama bu başarısızlıklar, bu tutarsızlıklar canımı sıkıyor. Basketbol takımının üst üsete kazandığı derbilerin, liderliğinin bile keyfini süremiyoruz...

Ne güzel akşam evimde uzatıp ayaklarımı Galatasaray Dergisi okuyacakken bütün keyfimin içine ettiler. Şu an Yavuz Bingöl'den Turnam'ı dinleyip akşamdan kalan yarım şarabı içiyorum. Tabi bu şarap beni kesmez.

Çekerim turnam sineye, derdi sineye.
Bu yıl bize gülmek haram, belki seneye.
{Yavuz Bingöl/Turnam}