9 Mar 2011

Yola Devam Barcelona ve Shaktar


Camp Nou'da gülen taraf tabiki Barca oldu. 2 tane Messi 1 tane de Xavi. İniesta'yı da unutmamak lazım çok iyi oyun çıkardı. İlK golü direk hazırladı 3. golde ise pozisyonu üretti desek yalan olmaz. Arsenal şutsuz maçı bitirdi. Golü bile Busquets kendi ağlarına attı. Skor 1-1 iken korkutmadı değil. Hakem imdadımıza yetişti penaltıyı çalıverdi. Ama cidden ezildi bu sefer Gunners. İstatistiklere bakınca anlaşılıyor zaten.



Günün diğer maçında 3-0 gibi net bir skor vardı Ukrayna'da. Luce her yıl takıma birşeyler katıyor, yükseltiyor dereceyi. Oyun stilini sevmesekde başarısına savgımız var. Başarızlığını da görmedik zaten. Goller Hubschman, Willian ve Eduardo'dan geldi. Roma içler acısı.

7 Mar 2011

B. Dortmund ve Diğerleri


Bundesliga'ya bu sene inanasım gelmiyor. Ligde üst sıraları zorlayan 1-2 takıma her ligde rastlıyoruz ama bunlar oraya adeta demir atmış durumdalar. Öyle ki her geçen haftaya oraya ait olduklarını kanıtlıyorlar. En basitinden Hannover 96 daha bu hafta B. Munih'i net bir oyun ve skorla devirdi. Bu da Van Gaal'in dönemini sona erdirdi. Sezon sonu yollar ayrılacak öyle açıklandı.

En ilginciyse Wolsburg, w. Bremen ve Stuttgart'ın aynı anda küme düşmemeye oynaması. Hayır Gs içinde diyorlar ama bunlar gerçekten potanın içindeler. Gör de inanama. Bu 3lüden 2si bu hafta süpriz yapıp kazandılar. Umutlarını sürdürdüler hele ki Stuttgart.

Leverkusen, Hannover, B. Munih ve Mainz hangi avrupa kupasında çekişmesi içinde, ilk 3ü istiyolar. Hannover ve Mainz moralli ve iyi gidiyorlar. Büyük klüplere karşı aldıkları galibiyetlerse bunun kanıtı. Bu yükün altından kalkabilecekmiş gibi. Ama sezona çok iyi başlayan ve iyi bir leverkusen olması bunlardan sadece birine şampiyonlar ligi bileti verecek sanki. Leverkusen Skibbe jenarasyonunun meyvelerini topluyor adeta. Stefan Kiessling, Arturo Vidal, Gonzalo Castro, René Adler, Tranquillo Barnetta gibi oyuncular takımın iskeleti oldu. Üstüne bir Sidney Sam'i ekleyince çok iyi bir takım oluştu. Ondan çok şey bekleniyor.

Bir de Dortmund efsanesi geri mi geliyor ne? Hem de bir Türk'ün, bir türlü yararlanamıyoruz milli takımda, önderliğinde. Harika bir takım oluşturmuşlar. İstikrarlılar ve en önemlisi daha gençler. Sadece 22.5 yaş ortalamasına sahipler. Bu yolda doğru işler yapmaya devam ederlerse eski Dortmund'u izleriz. Tabi bu kadroyu elde tutmakta zor. Ama tüm bunları düşünmüş olmalılar şans eseri bu durumda olacak halleri yok ya. Bundesliga da 12 puanlık avantaja sahipken ipi göğüslememeleri mucize olur ki onlardan liderliği kapıcak kalitede takım bile yok. Bir şekilde kazanmayı bilmeleri, iyi oyunları ve oyuncuları ile yolları açık. Gol yememeleri en önemli özellikleri. Sezon başından beri 14 gol yemişler. Bu kadar golü 2 haftada yiyen var. Biraz insaf dedirtiyorlar adeta. Yolları açık olsun.

Barcelona Rahat



Barcelona-Arsenal 2. maçına kalan süre azaldıkça heyecan artıyor. İlk maç kadar güzel bir maç izler miyiz bilmiyorum ama iyi bir maç olacağı kesin. İlk maçtaki hatayı yapmazlarsa üst turda Barca'yı izlememiz muhtemel. Şöyle şöyle olursa Barcelona, böyle böyle olursa Gunners kazanırın bu maçta bir anlamı yok. Her dakika gol dakikası olabilir. Pique ve Puyol'un olmaması Van Persie yokken bir dezavantaj sayılmaz. Barca her türlü bu turu geçer. Maç öncesi demeçler veren oyunculardan bile belli. Barcelona'nın bana göre zayıf halkası Pedro bile "İlk maçta kazanmayı hakettik, yenilgiyi kabullenemedim. Pozisyon bulan top yapan bizdik kazanan ise onlar. 2. maçta kazanıp yolumuza devam edeceğiz." demiş kontra ataklardan yakınmış. Kendine ve takımına güven söz konusu. En iyisi olduklarının farkındalar. Gunners da farkında ve söylemekten çekinmiyorlar. Nasri "Onlar çok iyiler, süperler, biz de eh işte, kazanma şansımız var. Messi dünyanın en iyi oyuncusu umuyorum ki bizim maçta iyi oynamaz." demiş. İlk maçta yendiğiniz turda bari böyle yapmayın.

Bir de kendi oyunumuzu oynarız, defans yapmayız gibi söylemlere gerek yok. İlk maçta da gördük. Defans yapmak ZORUNDA kalıyorsunuz. Yüklendiğiniz zamanlar maçın kaçta kaçını oluşturuyor? Zaten Barca oyunun %65 inde topa sahip ve atılan gollerde karşı atakların getirisi. Savunmayı önde kurmaları ise beklenenin aksine İngilizlere yaradı ama kötü Katalanlara karşı. Zaten bu maçta o kadar önde kuracaklarını da sanmıyorum. Tur şansını tepmek istemiyorlarsa tabi.

2 Mar 2011

Ümitsiz Miyiz? HAYIR

Sadece favori değiliz.
Tur gelicek mi derseniz gelecek dersem hayal kurmuş olmam ne de olsa her zaman ümidimizi koruduk. Statda olamasak da tv mizin başında olup gol için olumlu düşüncelerimizle pozitif destek olacağız takımımıza. Taraftar budur zaten. Ya da biz mi yanlış biliyoruz?

*Bugünkü maçta ümitliyiz. Neden mi? Türkiye'de maçlar 15 dk'dan ibaret. Bu şu demek:15 dakikalık zaman diliminde atacağınız gollerle maçı kazanabilirsiniz. Mesela İ.B.B - GS maçı. İ.B.B. yaptı biz de yaparız. Yapabilir miyiz ki? Yapamayız sanki. Görelim bakalım.

*Hagi'nin ömrü uzar mı? Uzar sonraki turdaki Bjk maçına kadar hem de. Seneye kalır mı? Aman diyeyim.

*Hakem kim ki? Hmmm o mu? tüh.

*Muhtemel 11'ler şunlarmış:

Galatasaray: Zapata Sabri Cana Servet Çağlar Neill Yekta Culio Kazım Stancu
Baros

Gaziantep: Karcemarskas Elyasa Yalçın Danny İvan Sosa Hürriyet Murat Ceylan
Wagner Popov Cenk

Da Hagi'nin Sabri'yi defansta oynatması hiç olası gelmiyor. Hele ki mevcut kaprisiyle zor. Artık sağ bekde oynatsa inanmam. Bu doğruyu görmesi sizede mi olasılıksız geldi. Öyle demeyin bir ihtimal deyin.