7 Mar 2011

B. Dortmund ve Diğerleri


Bundesliga'ya bu sene inanasım gelmiyor. Ligde üst sıraları zorlayan 1-2 takıma her ligde rastlıyoruz ama bunlar oraya adeta demir atmış durumdalar. Öyle ki her geçen haftaya oraya ait olduklarını kanıtlıyorlar. En basitinden Hannover 96 daha bu hafta B. Munih'i net bir oyun ve skorla devirdi. Bu da Van Gaal'in dönemini sona erdirdi. Sezon sonu yollar ayrılacak öyle açıklandı.

En ilginciyse Wolsburg, w. Bremen ve Stuttgart'ın aynı anda küme düşmemeye oynaması. Hayır Gs içinde diyorlar ama bunlar gerçekten potanın içindeler. Gör de inanama. Bu 3lüden 2si bu hafta süpriz yapıp kazandılar. Umutlarını sürdürdüler hele ki Stuttgart.

Leverkusen, Hannover, B. Munih ve Mainz hangi avrupa kupasında çekişmesi içinde, ilk 3ü istiyolar. Hannover ve Mainz moralli ve iyi gidiyorlar. Büyük klüplere karşı aldıkları galibiyetlerse bunun kanıtı. Bu yükün altından kalkabilecekmiş gibi. Ama sezona çok iyi başlayan ve iyi bir leverkusen olması bunlardan sadece birine şampiyonlar ligi bileti verecek sanki. Leverkusen Skibbe jenarasyonunun meyvelerini topluyor adeta. Stefan Kiessling, Arturo Vidal, Gonzalo Castro, René Adler, Tranquillo Barnetta gibi oyuncular takımın iskeleti oldu. Üstüne bir Sidney Sam'i ekleyince çok iyi bir takım oluştu. Ondan çok şey bekleniyor.

Bir de Dortmund efsanesi geri mi geliyor ne? Hem de bir Türk'ün, bir türlü yararlanamıyoruz milli takımda, önderliğinde. Harika bir takım oluşturmuşlar. İstikrarlılar ve en önemlisi daha gençler. Sadece 22.5 yaş ortalamasına sahipler. Bu yolda doğru işler yapmaya devam ederlerse eski Dortmund'u izleriz. Tabi bu kadroyu elde tutmakta zor. Ama tüm bunları düşünmüş olmalılar şans eseri bu durumda olacak halleri yok ya. Bundesliga da 12 puanlık avantaja sahipken ipi göğüslememeleri mucize olur ki onlardan liderliği kapıcak kalitede takım bile yok. Bir şekilde kazanmayı bilmeleri, iyi oyunları ve oyuncuları ile yolları açık. Gol yememeleri en önemli özellikleri. Sezon başından beri 14 gol yemişler. Bu kadar golü 2 haftada yiyen var. Biraz insaf dedirtiyorlar adeta. Yolları açık olsun.

Hiç yorum yok: