7 Şub 2011

İsim mi Futbol mu?

Öncelikle şunu belirteyim Galatasaray iyi yönetilmiyor. Ama şu var; akşam tv de, sabah her yerde denildiği şekilde değil. Yok efendim Stancu şu fiyata alınmış, bu fiyata falanca takım almamış. Bakın Galatasaray dolandırılmış olabilir, üzerinde çeşitli senaryolar kuruluyor olabilir. Eğer böyleyse yönetim gerekli olanı tez elden yapmalı (yapmıyorlar o ayrı mevzu).

Biz gelelim işin görünen kısmına. "Elano alınmış 7 milyon kusur dolara. Stancu nasıl 5 e alınır?" deniyor. Peki bende soruyorum Elano naptı bugüne kadar? 7 milyonluk bir şey hissettirdi mi? Hayır. E 3 milyonlu bişi hissetirdi mi? Hayır. Aldığımız x oyuncusu bize 3 milyonu oyunu ile ve kumaşı ile de asgari 5 milyonu hissettirdi mi? Evet. Değer vermeyi geçtim takıma faydalı oluyor. Yani isme verilen para oyuna, yarara verilen paradan daha mı mübah? Değil tabiki. Onu bunu bilmem. Eğer faydalı olacaksa 5-7 milyon farketmez. Bizi heyecanlandırsın yeter ki. Kaldı ki 2 maçtır bunu becerebiliyor. Başka bir beklenti varsa söyleyin bilelim.

Heyecan demişken Culio geldi aklıma. Ofansif özellikleri olan savaşçı orta saha özlemi çekiyorduk ya sonunda biticek galiba özlem. Sahada yaptıkları hoşuma gidiyor. Topu olumlu kullanıyor, koşuyor, şut atıyor, topla gidebiliyor. Orta sahanın her yerinde kullanılabiliyor. Daha ne olsun ki?

Bir konu daha var ki değinmek gerek. Misimovic ... Yapılanlar haksızlık. Kazanılması gerekir. Bu adam naptı sanki. Disiplinsizlik mi, gece hayatı mı, yıldız kaprisi mi? Hiç biri. Oynamamışmış. Kim oynadı sanki? Sarp mı, Balta mı, Barış mı, aydın mı, serdar özkan mı? Daha da ileri gidicek olursam Baros mu, Arda mı? Hepsi kadro dışı kalsın o zaman. Başka bir olay var. Yakında çıkar kokusu. Eğer gönderilemez ve affedilirse şaşırmayın.

Bu arada Kewell la her şey çok farklı.

Hiç yorum yok: