16 Tem 2010

Galatasaray | 2010-2011

2010-2011 sezonuna çok az bir süre kaldı. Fakat bizler yeni sezonun başlangıcını iple çekerken hala aklımızda bazı sorular var. Yeni transferler kimler olacak? Rijkaard sistemde bir değişiklik yapacak mı? Yeni sezonda maç öncesi kamp olacak mı? Falan filan...
Eldekiler üzerine bir analiz yapalım..
Öncelikle yeni sezonda Galatasaray'ın eldeki oyuncularla bana göre olması gereken kadrosu;

-------------------- Ufuk ---------------------
Sabri --- Neill --- Servet(Ali T.) --- Hakan
---------- Cana --- Yeni Transfer -----------
------------------- Elano ----------------------
Serdar Ö ------------------------------- Arda
------------------- Baros ----------------------

Kaleden başlayalım. Eldeki kaleciler Leo Franco, Aykut, Ufuk ve Emirhan. Leo Franco'nun gittiğini varsayalım. Aykut, Ufuk ve Emirhan. Ufuk, kaleci transferi olmadığı sürece kaleyi emanet edebileceğiniz en mantıklı isim. Aykut, Ufuk'a göre daha tecrübeli olabilir ama Ufuk daha yetenekli. Gelecek vadeden bir kaleci.
Defansın sağında her zaman ki gibi Sabri. Her ne kadar kızsakta biliyoruz ki çakma bek Sabri elinden geleni yapıyor. Tamam orta açamıyor olabilir. Zaten açsa Galatasaray'da bağlasanız durmaz. Tamam savunmada eksik yönleri olabilir. Ama hızıyla o açıklarını kapatabiliyor. Bindirmeleriyle öndeki futbolcuya çok yardımı dokunuyor. Ayrıca Ali Turan'da bu bölge için önemli bir isim.
Solda ise Hakan Balta. Şu anda Türkiye'nin en iyi sol beki. Stoperde oynatmaya gerek yok. Ama stoperde oynayacaksa da tercihim Çağlar olur.
Stoperde banko isim Neill. Yanında ise benim tercihim Servet veya Ali Turan olur. Gökhan Zan'ın oynaması biraz zor.
Orta sahaya, Lorik Cana'nın yanına bir oyuncuya daha ihtiyaç var. Galatasaray Cana'yı almakla o paraya yapabileceği en iyi transferi yaptı. Eminim Cana takımın vazgeçilmezlerinden olacak. Peki yanında kim oynayacak. Elde ki orta sahaların devamlılığı yok. Ayhan Akman pimi çekilmiş el bombası gibi. Ne tarafta patlayacağı belli değil. Mustafa Sarp geçen sezona çok istekli başladı. Mücadelesi gerçekten çok iyiydi. Ama ikinci yarı ilk yarıdaki performansını sergileyemedi. Musa Çağıran ise geleceğe yatırım olarak alındı. Henüz Galatasaray formasını taşıyabileceğini sanmıyorum. Diğer genç oyuncularda iyi yedek olabilirler ama ilk 11 için erken. Barış Özbek ise transfer gerçekleşmediği sürece o bölgeye en iyi seçim olur. Ama yinede oraya bir transfer şart. Tecrübeli, hem defansif hem de ofansif oynayabilen biri olmalı. Källström o bölge için biçilmiş kaftan.
Bu ikilinin önünde oynayabilecek isim ise Elano. Her ne kadar Elano'yu beğenmeseler de Elano Dünya Kupası'nda neler yapabileceğini gösterdi. Arda, Emre Çolak ve Kewell'da bu bölge için iyi alternatif olabilir. (Kewell'ın 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı söyleniyor. Ben FCN Blog'un yalancısıyım.)
3'lü Forvetin veya 5'li orta sahanın sağında transfer olmadığı sürece Serdar Özkan oynayacak gibi. Serdar Özkan bu sene yapılan yerli transferlerin içinde en iyisi. Serdar'dan çok şey bekliyorum. Teknik kapasite olarak Arda'dan daha iyi. Yeter ki geçmişteki hatalarından ders çıkarsın ve mücadele etsin. Bu bölge için yedek Aydın. Ama mecbur kalındığında Arda, Emre Çolak ve Kewell'da oynayabilir.
Solda ise banko isim Arda. Kaptan geçen sezon mevkisinde oynamadı ama bu sene yine takımın
en büyük silahı olacaktır. Sırtını çizgiye dayadığında geçemeyeceği adam çok nadir. Kewell ve Emre Çolak ise iyi alternatifler...
Forvette tartışmasız Baros. Umarım bu sezon sakatlık geçirmez. Mehmet Battal'da Baros'un alternatifi olacaktır.

Transferlerin bitmemesine rağmen derin ve iyi kadromuz var. Bu sene bu takımdan beklentilerim Turkcell Süper Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu. Biraz zor ama imkansız değil. İki senedir Sakatlıklar boynumuzu büktü. Yeri geldi Kewell stoper oynadı, yeri geldi Arda, Aydın santrafor...
Allah bu sene kaza, bela, sakatlık vermesin, getirelim Avrupayı dize.

Hiç yorum yok: