3 Tem 2010

DK 2010: Yarı finale doğru #1

Çeyrek finalin ilk maçında kupanın favorilerinden Brezilya ile Hollanda karşılaştı. Maçın ilk yarısında Brezilya kontrollü bir futbol oynadı. 10. dakikada Heitinga'nın hatasını affetmeyen Robinho Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu sonuçla bitti.
İkinci yarıda Hollanda topla daha çok oynarken Brezilya kontrollü futbolunu sürdürdü. 53. dakikada sağ kanattan Sneijder ortayı yaptı, Melo ve Cesar birbirinin dengesini bozdu. Melo'nun kafasına çarpan top gol oldu, 1-1. 68. dakikada sahneye Sneijder çıktı. Robben'in kullandığı korner atışı sonrası Kuyt'ın kafasıyla aşırttığı topu Sneijder ağlara gönderdi ve durumu 2-1 yaptı. Maç bu sonuçla bitti ve Brezilya'yı eleyen Hollanda yarı finale çıkan ilk takım oldu...
Çeyrek finalin ve günün 2. maçında Uruguay ile Gana karşılaştı. İlk yarı iki takımda kontrollü oynadı ve daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Uruguay duran toplarla gol ararken Gana hızlı hücumları tercih etti. Ayrıca Lugano Uruguay'ın kullandığı korner sırasında sakatlık geçirdi ve 38. dakikada oyundan çıktı. İlk yarı golsüz bitti derken Muntari'nin 45+2'de 35 metreden attığı füzeyle ilk yarıyı Gana 1-0 önde kapattı.
İkinci yarının başlarında iki takımda pozisyon sıkıntısı çekti. 55. dakikada sahneye Forlan çıktı ve kullandığı serbest vuruş sonrası durumu 1-1 yaptı. 90 dakika bu sonuçla tamamlandı ve uzatmalara gitti.
Uzatmalarda Gana daha istekli oynarken Uruguay oyunu kendi sahasında kabul etti. Maçın 120. dakikasında sağ kanattan gelen ortaya Appiah vurdu Suarez çizgiden çıkardı. Dönen topa Adiyiah vurdu bu kez de Suarez topu Eliyle çıkardı. Hakem penaltıyı verirken Suarez kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Topun başına geçen Gyan penaltıyı kaçırınca maç penaltılara gitti.
Gana'yı penaltılarla 5-3 yenmeyi başaran Uruguay yarı finale çıkan ikinci takım oldu.

Hiç yorum yok: