4 Tem 2010

DK 2010 final tahmini

Favorim Brezilya veya İspanya'ydı. Arjantin'in bu sistemsiz oyunuyla finale bile kalmasını beklemiyordum. Almanya ve Holanda Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan yıldızlarla ve sistemleriyle iyi işler yapıyorlar. Maradona Cambiasso ve Zanetti gibi iki önemli ismi Dünya Kupası kadrosuna almayınca Arjantin için bu sonuç kaçınılmaz oldu. Brezilya bizim beğenmediğimiz Elano'nun sakatlamasıyla büyük yara aldı. Dani Alves o bölgeyi toparlayamadı ve bana göre Brezilya erken veda etti.
Gelelim yarı finale kalan takımlara. Uruguay yapabileceğinin en iyisini yaptı ve muhtemelen yarı finalde Hollanda'ya elenirler. Hollanda her Dünya Kupası'nda bu sefer olacak, bu sefer patlamayı yapacak denmesine rağmen uzun zamandır hayal kırıklığına neden oluyordu. Ama bu sefer şeytanın bacağını kırabilirler. Top yuvarlaktır, maç sahada kazanılır ama Hollanda Uruguay'ı geçer ve finale adını yazdırır.
Diğer maç ise çok kızışmalı geçecektir. İki takımda finali hak ediyorlar. Almanya sistemi çok iyi. Klose ise Dünya Kupaları'nın yıldızı. Adam 4 yılda bir top oynuyor. O da ne hikmetse Dünya Kupalarına denk geliyor. Bir diğer isim ise Mesut. Eminin herkes Almanya maçlarını izledikçe dizlerini dövüyordur "Niye bizim milli takımımızda oynamıyor" diye. Almanya adına kilit isimler Klose ve Mesut olacaktır. İspanya'nın ise finale çıkıp çıkamayacağı Del Bosque'nin elinde. Torres formsuz. Del Bosque'nin Torres sevdasından vazgeçmesi ve doğru dizilişle sahaya çıkması İspanya'yı finale bir adım daha yaklaştırır...

Hiç yorum yok: