31 Ağu 2010

Emiliano Insua

Gece 3 civarı arkadaşımdan mesaj geldi. Emiliano Insua Galatasaray'da diye. Uyku sersemi aklım Federico Insua'ya gitti. Ulan dedim o kadar peşinden koştuk alamadık, Bursa daha yeni aldı herifi hemen çökmüş bizimkiler... Sonra jeton düştü. Emiliano Insua... Liverpool'da oynayan 21 yaşındaki Arjantinli sol bek... Orta saha, stoper, forvet transferi beklerken Hakan Balta'nın kötü performansı, Çağlar'ın sakatlığı, Rijkaard'ın Hakan Balta'yı stoperde oynatma isteği nedeniyle Galatasaray Emiliano Insua ile anlaştı. Satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralandı. İyi bir transfer olmuş. Umarım faydalı olur da bonservisi alınır. Fakat bu transferle ilk 11'i oluşturmak iyice zorlaşacak. Rijkaard'ın işi çok zor. Neill, Insua, Cana, Elano, Misimovic, Pino, Kewell, Baros... Transferin bitmediğini de düşünürsek... Kimler dışarıda kalacak?
Bu arada herkes resmi siteyi bekliyor. Peki resmi site neyi bekliyor?

Zvjezdan Misimovic

Kimdir Misimovic?
Kahramanımız Bosna-Hersek'ten Batı Almanya'ya göçmüş bir ailenin oğlu. 1982 Münih doğumlu. SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried, SV Gartenstadt Trudering gibi kulüplerde oynadıktan sonra 2000 yılında Bayern Münih'in yolunu tuttu. 2002-2004 yılları arasında sadece 3 maça çıktı (Rivayet'e göre toplam 12 dakika.) Hal böyle olunca forma şansı bulabileceği bir kulübe yani Bochum'a transfer oldu. 3 yıllık Bochum macerasında 90 maça 21 gol sığdırdı ve bu 3 yılın sonunda sözleşmesini yenilemeyerek Nürnberg'e gitti. Nürnberg'de 28 maçta 10 gol attı ve oynadığı futbolla Felix Magath'ın dikkatini çekti. 2008 yılında Felix Magath'ın teknik direktörü olduğu Wolfsburg'a 4.5 milyon € karşılığında transfer oldu. Buradaki ilk senesinde Djeko ve Grafite ile birlikte iyi bir 3lü oldular ve Wolfsburg'a tarihinin ilk Bundesliga şampiyonluğunu yaşattılar. (Felix Magath'ı da unutmamak lazım.) Aynı zamanda o sene Bundesliga'da asist rekoru kırdı ve hatta ligin en değerli oyuncusu seçildi. Wolfsburg'da oynadığı 62 maçta 16 gol attı.

Ne iş yapar aga?
10 numara topçudur. Ne 9 ne 11 tam 10 numara. Bana kalsa alsınlar Arda'dan 10 numarayı versinler Misimovic'e. El değmişken kaptanlığıda Neill'e verseler... Oh tadından yenmez. Hem Arda'ya 66 daha çok yakışıyor. Biz onu öyle sevdik. Ne güzel taraftar ona o Galatasaray'a aşıkken o gencecik delikanlıya bu kadar yük bindirip bugün taraftarla karşı karşıya gelmesine neden oldular...(Bu konuda yönetime asla kızmıyorum. O zamanlar ben de sevinmiştim kaptanlık ve 10 numaraya.) Neyse konu çok dağıldı. 10 numara işte, hani Hagi ile özdeşleşen 10 numara. Top tekniği çok iyi. Fark yaratabilecek bir oyuncu. Hagi kadar olmaz, olamaz ama yinede çok katkı sağlar takıma. İçkisi sigarası yoktur. Tek kötü özelliği var savunmaya pek yardım etmez. Ayrıca frikik kullanır. Hem de çok iyi kullanır. Ama bizde kullanır mı bilmem. Lincoln' de güya frikikçiydi. Sadece 1 gol atabildi. O da en direk serbest vuruş olduğu için sayılmadı.

NOT: Çok önemli değil ama yine de belirteyim. Misimovic'in Boşnak olduğu söylenir. Boşnak değil. Bosnalı bir Sırp. Ayrıca Boşnaklık için Müslümanlığın da şart olduğunu biliyorum. Yanlışım varsa uyarın...

Resmi site ve KAP henüz açıklamadı ama transfer bitti. Hayırlı uğurlu olsun. Kaliteli bir oyuncu. Umarım takıma adapte olur ve uzun yıllar Galatasaray'a hizmet eder.

EDİT: İçkisi sigarası yoktur demiştim. Buyrun yanıldığımın resmi :)
Resim Sportif Cümleler'den. Photoshop olup olmadığı bilinmiyor...

30 Ağu 2010

28 Ağu 2010

İtalya'nın Sergen Yalçın'ı

Milan İbrahimovic'i satın alma opsiyonu ile birlikte sezon sonuna kadar kiraladı. Milan'ın Barcelona'ya ödeyeceği miktar 24 Milyon €. Satın alma opsiyonundaki bedel ise 60 Milyon €.

EDİT: Ben yanlış anlamışım. Bu sezon bedava kiralıyorlarmış. Gelecek sezondan itibaren ise 3 yıl içinde 24 milyon €. İngilizcem biraz kıttır. Ben Barcelona'nın sitesinden yukarıdaki gibi anladım. Buyrun metnin orjinali ve linki:
Included in the agreement is the option for AC Milan to make the move permanent next summer for a fee of €24 million.

If the option to buy Ibrahimovic is taken up by the Serie A club then that could see FC Barcelona save approximately €60 million.
LİNK: http://www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada10-11/08/28/n100828112606.html

27 Ağu 2010

Hiddink & Kadrosu


Gördüğüm kadarıyla bir çok eleştiri almış Hiddink'in seçtiği kadro. ( Oğuz Çetin'in seçtiği kadro mu desek bilemedim. )

Tamam hatalar yok değil de adam ne yapsın malzeme bu. Yok efendim Hakan Balta çok kötüymüş niye almış. İsmail Köybaşı'ndan başka sol kanat mı vardı ki İsmail de istenilen düzeyde değil. Bizim defansımız her zaman kanayan yara. Stoper mevkisi için de sıkıntı mevcut. Gökhan çok kötü bir seçim buna katılıyorum ama Servet'in istenilmeme durumu biraz kafa karıştırıcı . 3 büyüklerin göbekte bir Servet var bir de İbrahim Toraman ( geçen sene sağ beke konulmuş bi oyuncudur kendileri ) var. Almış ikisini de üstene Ömer'i almış. Kimi alsaydı? Diğer oyuncular kime karşı sınandı da göz doldurdu?

Selçuk Şahin ve Aurelio da soru işaretleri mevcut ama tamamiyle yanlış değil. Alınması ve alınmaması aynı şey.. Ha Sarp, ha Ceyhun Gülselam, ha Ayhan, ha Hüseyin Çimşir. Zerre fark yok aralarında. Hepsi olabilirdi hiç biri olmayabilirdi. Oynayamazlar da zaten yani oynamamaları gerekir Emre, Nuri ve Selçuk İnan varken. Mehmet Topal'ı unutuyordum az daha. Sakattır diye tahmin ediyorum. Umarım süzgece takılmamıştır.

Kadroya bakıp neden eksik diyeceğim 2 oyuncu daha var. Biri Fransa'da hariklar yaratan ve Wenger'in izleme listesine girdiği söylentileri yayılan Mevlüt. Hayır ağim şahım forvetlere sahip olsak alınmasın fakat bu kadroda bulunması gerekliydi eğer seçilmemesi dışında bir engel yoksa. Bir diğeri ise Volkan Şen. Kazım'ı tercih etmiş bu mevki de. Yanlıştır diyemiyorum bu konuda. Seveni de nefret edeni de bol olan Kazım'ın bazen çok yararlı işler yaptığına tanık olduk. Hazır oynuyorken onu kullanmak istemiş olacak Guss Hiddink.

Önemli bir parantez açmak istiyorum. Yok efendim Sabri yerine Serkan Balcı niye alınmamış. Öncelikli olarak Sabri 'milli takım oyuncusudur'. Bu söz öbeğini önemli bir ölçü ( Bu üzerinde tartışılası uzun bir konu olduğundan başka bir başlık altında açıklanması gerekir. ) olmakla beraber Sabri'nin en kötü zamanlarında bile milli takımda neler yaptığı ortada. Serkan bu sanşı zamanında bulmuştu değerlendiremedi. ( Değerlendirip değerlendirememekle ne alakası var diyenler için : bkz Gökhan Gönül )

Tam kadroyu da verelim görmek isteyenler için:

KALECİLER
HAKAN ARIKAN - BEŞİKTAŞ A.Ş.
ONUR RECEP KIVRAK - TRABZONSPOR A.Ş.
SİNAN BOLAT - STANDART LIEGE

SAVUNMA OYUNCULARI
GÖKHAN GÖNÜL - FENERBAHÇE
SABRİ SARIOĞLU - GALATASARAY A.Ş.
ÖMER ERDOĞAN - BURSASPOR
SERVET ÇETİN - GALATASARAY A.Ş.
İBRAHİM TORAMAN - BEŞİKTAŞ A.Ş.
GÖKHAN ZAN - GALATASARAY A.Ş.
HAKAN KADİR BALTA - GALATASARAY A.Ş.
İSMAİL KÖYBAŞI - BEŞİKTAŞ A.Ş.

ORTA SAHA OYUNCULARI
HAMİT ALTINTOP - BAYERN MÜNİH
KAZIM KAZIM - FENERBAHÇE
MEHMET AURELIO - BEŞİKTAŞ
SELÇUK ŞAHİN - FENERBAHÇE
EMRE BELÖZOĞLU - FENERBAHÇE
NURİ ŞAHİN - B.DORTMUND
SELÇUK İNAN - TRABZONSPOR A.Ş.
ARDA TURAN - GALATASARAY A.Ş.
ÖZER HURMACI - FENERBAHÇE

HÜCUM OYUNCULARI
TUNCAY ŞANLI - STOKE CITY
SEMİH ŞENTÜRK - FENERBAHÇE
SERCAN YILDIRIM - BURSASPOR
NİHAT KAHVECİ - BEŞİKTAŞ A.Ş.
HALİL ALTINTOP - E.FRANKFURT

TV'de Futbol Keyfi

27 Ağustos Cuma
20.00 Ankaragücü – Kayserispor (DIGI)
21.00 Gaziantepspor – Konyaspor (LİG TV)
21.30 Kaiserslautern – Bayern Münich (TRT 3)
21.45 Inter – Atletico Madrid – Süper Kupa (KANAL D)

28 Ağustos Cumartesi
14.45 Blackburn – Arsenal (SPORMAX, İdman TV)
16.00 Orduspor – Giresunspor (TRT HABER)
16.30 Schalke – Hannover (TRT 3)
17.00 Chelsea – Stoke City (SPORMAX, İdman TV)
19.30 Manchester United – West Ham (SPORMAX, İdman TV)
20.00 İstanbul Belediye – Kasımpaşa (DIGI)
21.00 Gaziantep Belediye – Denizlispor (TRT 3)
21.00 Malaga – Valencia (NTVSPOR)
21.00 Sivasspor – Bursaspor (LİG TV)
22.00 Bucaspor – Gençlerbirliği (DIGI)
22.00 Caen – Brest (KANAL A)

29 Ağustos Pazar
16.30 Bayer Leverkusen – Mönchengladbach (TRT 3)
17.00 Liverpool – West Bromwich (SPORMAX)
18.00 Aston Villa - Everton (İdman TV)
18.30 Stuttgart – Borussia Dortmund (TRT 3)
20.00 Fenerbahçe – Manisaspor (LİG TV)
20.00 Kardemir Karabük – Beşiktaş (DIGI)
20.00 Racing – Barcelona (NTVSPOR)
21.00 Çaykur Rize – Karşıyaka (TRT 1)
22.00 Bordeaux – Marseille (KANAL A)
22.00 Eskişehirspor – Galatasaray (LİG TV)
22.00 Mallorca – Real Madrid (NTVSPOR)

30 Ağustos Pazartesi
21.00 Antalyaspor – Trabzonspor (LİG TV)
23.00 Atletico Madrid – Sporting Gijon (HD-EN)

kaynak: footballove

İdman TV, Azerbaycan kanalı. Maç saatinde şifre girebiliyor. Frekans,Biss vs. internette mevcut.

CL | En büyükler sahne alıyor.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi. 32 takımın yer aldığı gruplarda kuşkusuz en dikkat çekici grup ölüm grubu olarak adlandırılan G Grubu oldu. Bursaspor taraftarları ise istedikleri, bekledikleri Real Madrid'e kavuşamadılar. Fakat kavuşamamanın üzüntüsünü değil, sevinçlerini yaşıyorlardır. Keza grupta sadece Madrid değil, Milan ve Ajax'ta bulunuyor. İşte en iyilerin olduğu, şampiyonların olduğu turnuvada kuralar ve gruplar.

Grup A: Inter, Werder Bremen, Tottenham Hotspur, FC Twente
Grup B: Lyon, Benfica, Schalke, Hapoel Tel Aviv
Grup C: Manchester United, Valencia, Rangers, Bursaspor
Grup D: Barcelona, Panathinaikos, Copenhagen, FC Rubin Kazan
Grup E: Bayern Munich, Roma, FC Basel, CFR Cluj
Grup F: Chelsea, Marseille, Spartak Moscow, MSK Zilina
Grup G: AC Milan, Real Madrid, Ajax, Auxerre
Grup H: Arsenal, Shakhtar Donetsk, SC Braga, FK Partizan

Suçlu kim?

Vay be Galatasaray'ı bu hallerde de görecekmişiz. Her sene ligin başında bütün kupalara talibiz diye başlardık. Bu sene ne olduysa oldu. Ligde ilk 2 maçta 2 yenilgi aldık, UEFA'da kıçıkırık Karpaty Lviv'e elendik. Birçoğumuzun bu hafta oynanacak Eskişehirspor maçından bile ümidi yok. Peki bu durumun suçluları kimler?

Futbolcular mı?
Evet! Çalışmalara geç başlamak onların suçu değildi. Ama futbolcu dediğinin de biraz kendisine bakması, sezon başında antrenmanlara hazır olarak çıkması lazım. Ama bakıyoruz kimse hazır değil. Hiçbiri geçen seneki performansına yaklaşamadı. Özellikle Hakan Balta vasat durumda. Türkiyenin en iyi sol beki dediğimiz adam, bu gün Galatasaray formasını hak etmeyen bir futbol oynuyor. Kaç maçtır takımı yakıyor. Hakan Balta ve diğerlerinin bir an önce kendilerine gelmesi lazım.
***
Rijkaard mı?
Kısmen Evet! Hala nerde olduğunun farkında değil. Türk futbolcusunu hala tanıyamamış. Çalışmalar çok geç başladı. Belki Avrupa şartlarında ideal olabilir ama Türk futbolcular için çok geç. Ayrıca sahaya sürdüğü ilk 11ler. Tamam kadro iyi değil. Sakatlıklar çok fazla. Ama yine de bazı oyuncu seçimleri yanlış ve bunlarda hala diretiyor. Örnek Ali Turan. Eğer bu adam sağ bek ise Galatasaray'da işi yok. Neill ona göre çok daha iyi bir sağ bek. Neill'i sağa kaydırıp Ali Turan'ı stopere çekmeyi neden düşünmüyor. Ya da ben mi yanlış düşünüyorum. Neill'i sağa kaydırsa bu kadar kötü olmaz. Stoperde de Ali Turan-Servet veya Gökhan Zan-Servet ikilisi oynar. Milli takımın stoperleri bu ikili. Bir de orta saha konusu var tabi. Mustafa Sarp-Ayhan Akman ikilisinde herkesin gördüğü benim göremediğim ne var bilmem ama bu kadar ısrar edilmemesi gereken bir ikili ondan eminim.
***
Yönetim mi?
Kesinlikle Evet! Galatasaray'ı bu kadroya muhtaç ettiler ya ne diyeyim ki? Transferin son günlerine girmişiz daha hala transfer(ler) yapacaklar. Zaten bu vakitten sonra Xavi ve İniesta'yı getirseler nafile. Sitemim çingene pazarlığını biraz(!) abartan Adnan Sezgin ve Haldun Üstünelin istifasına göz yumup adaşının görevde kalmasına müsade eden Adnan Polat'a. Tam takım iyi yerlere gidiyor. Maddi açıdan düzelecek kulüp derken futbolda üst üste gelen başarısız sonuçlar ve takımın durumu güvenimi iyice sarstı. Gerçi transferin son günü yanlarında İnamoto ayarında biriyle poz verip gönlümüzü alırlar bizim(!)

25 Ağu 2010

Yıl 2000 aylardan Ağustos...

Vay anasını... 10 sene olmuş dile kolay. Daha dün gibi halbuki. Hala unutmuyorum Suat Kaya'nın pozisyonunda penaltı verdiği için o hakeme ettiğim küfürleri, Jardel'in golünden sonra koltuk tepesinde zıplayışımı, Levent Özçelik'in anlatımını...
Başı döndü Real Madrid'in. Fatih içeri doğru sokuldu, Fatih içerde, şut pozisyonu ve Jardeelll... Ve gol, ve gol, ve gol. İşte bu kadar. Kupa bizim, gol bizim! Bu iş buraya kadar. Tebrikler Galatasaray. Tebrikler Galatasaray.
(Maçın tekrarı bu akşam 21.30'da TRT3'te.)

Gruplara 90' kala

Yarın Avrupa'da tamam ya da devam maçları var. Bizleri ilgilendiren ise bu maçlardan dördü.

İlk maçı İnönü Stadı'nda 2-0 kazanan Beşiktaş TSİ 19.45'te Finlandiya'da HJK Helsinki'ye konuk olacak. Rakip Finlandiya Veikkausliiga'da 1. sırada yer alıyor. Fakat oynadığı maçlara baktığımızda korkmaya gerek olmadığını anlayabiliyoruz. Ligde oynadığı son 5 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi Öneleme Turlarında ise, 1. turda Litvanya'nın Ekranas ekibine deplasmanda 1-0 mağlup oldu ama ikinci maçta 2-0 kazanarak turu atlayan taraf oldu. 2. turda ise Partizan'a iki maçta da (3-0, 1-2) kaybederek elendi. Yani Helsinki kendi liginde 1. olmasına rağmen Beşiktaş'ın kalitesinde değil. Beşiktaş ilk maçtaki skor avantajını da düşünürsek hiç zorlanmadan turu geçecektir.

2. maç ise 20.30'da Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Liverpool arasında oynanacak. Liverpool'un Anfield Road'da aldığı 1-0'lık galibiyeti de düşünürsek Liverpool çok şanslı. Ama Trabzonspor'dan da bir sürpriz bekliyorum. Liverpool ile Trabzonspor dışında bir Türk takımı oynasa Liverpool'un turu geçeceğine her şeyine bahse girerdim. Ama Trabzonspor şu sıralar 4 büyükler arasında en iyi durumda olan takım. Ayrıca taraftarın etkisi de çok büyük olacaktır. Şu anda Trabzon halkı bu maça kilitlenmiş durumda. Sorsanız bir çoğu için şampiyonluk kadar önemlidir bu maç. Ayrıca Bursaspor'un şampiyonluğunun ardından prestij kazanma maçı olacaktır Trabzonspor için.

Diğer maç 21.45'te başlayacak olan maçlardan Fenerbahçe-Paok maçı. Fenerbahçe’nin potansiyeli Yunan ekibine gore daha yüksek. Fakat ilk maçta sahada iyi oyun sergileyemedi. Paok’u pek ciddiye almıyorlar desem Young Boys faciasını bu kadar çabuk unutmak mümkün değil. İlk maçtaki 1-0’lık skor Paok için büyük avantaj. Fenerbahçe’nin 1 gol yemesi turu geçmek için en az 3 gol gerektirir. Volkan’ın da oynamama ihtimalini düşünürsek Fernerbahçe’nin işi çok çok zor.

Son maç ise 21.45’te Karpaty Lviv ile Galatasaray arasında oynanacak. İlk maç Galatasaray özellikle ilk yarı oynadığı futbolla galibiyeti hiç haketmedi. Topa daha fazla sahip taraf olmasına rağmen pozisyon bulmakta zorlandı. İkinci yarı ise Kewell ve Baros farkıyla 2-2’lik skorla sahadan ayrıldık. Bu maç ta işimiz kolay olmayacak. Kardomuz zaten çok iyi değil bir de Sabri Sarıoğlu, Juan Pablo Pino, Elano Blumer ve , Harry Kewell’ ın sakatlıklarını düşünürsek baya zorlanırız ama Galatasaray’ın her şeye rağmen bu maçtan yeterli bir skorla ayrılıp gruplara kalacağı kanaatindeyim.

Allah takımlarımızın yardımcısı olsun...

24 Ağu 2010

EPL | Haftanın özeti

Avrupa'da en fazla ilgi gören kuşkusuz iki lig vardır; EPL ve La Liga. Bu hafta ligde oynanılan maçlarda tam 38 gol atıldı. 38 golün 18'inde ise Arsenal, Chelsea ve ligin yeni takımı Newcastle United imzası vardı. İşte EPL'den haftanın olayları, transfer dedikoduları ve özeti.

-Arsenal ikinci haftanın açılış maçında ligin yeni ekibi Blackpool'u evinde ağırladı. Gunners rakip kaleye tam 6 gol sığdırdı. Walcott 3 gol, 1 asist ile Blackpool'u yıkan adam oldu.
-Haftanın bir diğer maçında geçtiğimiz hafta West Bromwich Albion'a 6 gol atan son şampiyon Chelsea aynı tarifeyi Wigan Athletic'e de uyguladı. Deplasmanda rakibi karşısında 6-0lık net skorla ayrılan son şampiyon 2 haftada 12 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi.
-Cumartesi günü maçlarında temsilcimiz Tuncay'ın takımı Stoke City evinde ligin güçlü takımlarından Tottenham Hotspurs'a 1-2 kaybetti. Milli oyuncumuz Tuncay Şanlı 62. dakikada Whelan'ın yerine oyuna girdi.
-Pazar gününün ilk maçında lige bu sezon yükselen Newcastle United evinde Aston Villa'yı ağırladı. Siyah beyazlılar ilk yarısını 3-0 önde kapattığı mücadeleden 6-0 galip ayrıldı. Villa'yı yıkan adam ise 3 gol atan Carrol oldu. Aston Villa'da haftaiçi takıma katılan Stephan Ireland 90 dakika forma giydi.
- Günün diğer maçında ise Fulham deplasmanına giden Manchester United sahadan 2-2lik beraberlik ile ayrıldı. Maçta birde penaltıdan yararlanamayan Kırmızı Şeytanlar 10.dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Mücadeleye damgasını vuran oyuncusu ise 84. dakikada kendi kalesine, 89. dakikada rakip kaleye gol atan Fulham'lı savunma oyuncusu Hangeland oldu.
- Ve haftanın en önemli maçında Manchester City evinde Liverpool'u ağırladı. Roberto Mancini ve öğrencileri rakiplerini 3-0 mağlup ederken Roy Hodgson düşünceliydi. Haftaiçerisinde oynamayan Gerard ise bu karşılaşmada 90 dakika forma giydi. Liverpool'u yakan adam kuşkusuz 2 gole adını yazdıran Arjantinli Tevez oldu.
- Ligde iki haftada iki galibiyet alan tek takım Chelsea. Kalesinde gol görmeyende..

22 Ağu 2010

Galatasaray'da Transfer Belirsizliği

Lig başladı, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 3 maçı geride bıraktık, önümüzde tamam ya da devam maçı var. Ama hala kardo konusunda bir netlik yok.

Transferin bitimine 10 gün kaldı. 8 Temmuz'da Başkan Adnan Polat "5 de yabancı futbolcu almayı düşünüyoruz" demişti. Bugün ağustosun 22'si ve sadece 2 transfer yapıldı. Lorik Cana ve Pino. Peki diğerleri nerde? Ben transfer manyağı değilim ama sistem ve kadro ortada. Galatasaray'dan her bahsedişimde söylediğim gibi orta sahayı hiç beğenmiyorum. Galatasaray'ın maçlarını izliyoruz. Top yapamıyorlar. Gerektiğinde savunmaya yardım eden, gerektiğinde topu alıp oyun kuracak orta sahamız yok. Topu alan ya sağa dönüyor ya sola dönüyor ya geriye dönüyor ya da topu kaptırıyor. İki metre ilerleyip adam geçecek veya ara pas atacak orta saha mız yok. Bir Elano var onu da kimse beğenmiyor. Oynatmıyorlar, satamıyorlar... Eldeki diğer oyuncular yeterli değil Ayhan Akman takıma pek katkı sağlayamıyor. Mustafa Sarp ve Barış Özbek ne kadar beğenmesemde, adamlar kendilerini yırtıyolar. Çok koşuyorlar, mücadele ediyorlar. Helal olsun ikisine de. Son Lviv maçında Barış'ın oyuna girmesiyle Galatasaray direnç kazandı ve oyunu birden değiştirdi Barış. Ama yine de yetmiyor. İkisinin de kumaşı belli. Box top box oynayacak topçu değiller. Aldıkları topu kanata veren orta sahayla bu iş yürümez. Orta saha dediğin verkaç yapacak, adam geçecek, ara pas atacak. Bu nedenle orta sahaya yabancı transfer(ler) şart. (Bu arada neden yabancı olduğu konusuna da değineyim. Türkiye'de oyunu iki yönlü oynayan kaliteli oyuncu az. Gurbetçilerimizden de çok nadir. Olanları da Galatasaray'a getirmek ciddi maliyet ister. Artık Anadolu takımları kolay kolay futbolcusunu satmıyor. Ancak Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi paraya kıyıp alabiliniyor. Ama bu paralarda az buz birşey değil. Örneğin Mehmet Topuz transferinde ödenen paralarla Fenerbahçe aynı kalitede bir oyuncuyu daha cüzi bir miktara alabilirdi. Veya Gökhan Ünal… Örnekler arttırılabilir tabi. Yabancı isteğimin başka bi sebebi yok.) Ayrıca Sabri'nin yokluğunda anladık ki bir yedek sağ bek lazım. Rijkaard amca Serkan'ı sol bek yaptı. Ali Turan sağ bek falan değil. Kimseyi kandırmayalım. Stoperde de Neill'den vazgeçemiyoruz. Sağ bek oynayacak adam kalmadı. Birde kale sorunsalı var tabi. Ufuk mu? Aykut mu? Yoksa yeni bir kaleci mi karar veremedim. Ufuk'a Aykut'a güvenirken Onur'u 2 maç izleyince insanın kararı nasıl da değişiyor...

20 Ağu 2010

TV'de Futbol Keyfi

20 Ağustos Cuma
21.00 Adanaspor – Mersin İdman Yurdu (TRT 1)
21.00 Kayserispor – Kardemir Karabük (LİG TV)
21.00 Konyaspor – Eskişehirspor (DG 205)
21.30 Bayern Münich – Wolfsburg (TRT 3)

21 Ağustos Cumartesi
16.30 Hoffenheim – Werder Bremen (TRT 3)
17.00 Arsenal – Blackpool (SPORMAX, İdman TV)
19.15 Wigan – Chelsea (SPORMAX, İdman TV)
21.00 Antalyaspor – Sivasspor (DG 205)
21.00 Beşiktaş – İstanbul BŞB (LİG TV)
21.00 Samsunspor – Akhisar Belediye (TRT 3)
22.00 Auxerre – Valenciennes (KANAL A)
23.00 Barcelona – Sevilla (NTVSPOR)

22 Ağustos Pazar
15.30 Newcastle – Aston Villa (SPORMAX)
16.30 Mainz – Stuttgart (TRT 3)
18.00 Fulham – Man. United (SPORMAX, İdman TV)
18.30 Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen (TRT 3)
20.00 Gençlerbirliği – Gaziantepspor (DG 205)
21:00 Karşıyaka-Gaziantep BŞB. TRT-1
21.00 Galatasaray – Bursaspor (LİG TV)
22.00 Manisaspor – Ankaragücü (DG 205)
22.00 PSG – Bordeaux (KANAL A)

23 Ağustos Pazartesi
21.00 Kasımpaşa – Bucaspor ( DG 205)
21.00 Trabzonspor – Fenerbahçe (LİG TV)
22.00 Manchester City – Liverpool (SPORMAX, İdman TV ?)

kaynak: Aceto Balsamico

İdman TV, Azerbaycan kanalı. Maç saatinde şifre girebiliyor. Frekans,Biss vs. internette mevcut.

19 Ağu 2010

UEFA | Neyse ki Baros

ilk yarıyı kabus gibi tamamlayan Galatasaray 2.yarıya da aynı başlamıştı. Topa hakim. Arkada yine pozisyonlar verildi. Gole olan ihtiyaç bu riski getirdi. İlk yarıdaki şansı yanında olmayan Karpaty Lviv bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

2. yarındaki en önemli değişilik Kewell'da oldu. Baros ile beraber Kewell da oyunda etkili oldu. Gole kadar bir çok kez orta denedi. İçeri girmeye çabaladı. Takımı tek başına pozisyona soktu.

Takımda iyi bir forvet nelere sebep oluyor hepimize gösterdi Baros. Attığı 2 golle maçı kurtaran adam oldu.

Kaliteli transferler yapmayı bırakın iyi oynayan oyuncular bile şimdilerde rezilleri oynuyor. En başta Hakan Balta. Şimdiye kadar izlediğim en kötü Hakan Balta'ydı. Golde topa hamle yapamadı pas oranı çok düşük hucuma katkı sağlamak istiyor beceremiyor. Bu şekilde devam etmez umarım. Ne kadar alay edilirse edilsin Sabri bu takımın en önemli oyuncularından biri. Sağ kanattan atak yapılamadı. Gerek Ali gerek Serdar çok kötüydü.

Orta saha sorununa değinmeye gerek yok.

Herşeye rağmen turun rahat bir şekilde geleceğine inanıyorum. Şuna da değinmek istiyorum. Karpaty gibi bir takıma karşı Ali Sami Yen'de 2-2 berabere kalıp sevinmek de ayrı bir duygu oldu. Bunu yaşatanlara SAYGILAR ...

18 Ağu 2010

EPL | Birisi Wenger'i durdursun.

Dünyanın neresinde olursanız olun eğer yetenekli iseniz Arsené Wenger sizi buluyor. Arsenal'in deneyimli menajerinin yeni keşfettiği oyuncu 15 yaşında ki Alman Serge Gnarby oldu. Alman temsilcisi VFB Stuttgart altyapısında forma giyen ortasaha oyuncusu Gnarby gelecek yıl Temmuz ayından itibaren Arsenal forması giyecek. Genç oyuncu Ocak ayından itibaren Londra'ya yerleşecek ve burada ki hayata alışmaya çalışacak. Ayrıca Temmuz ayından önce yapılacak olan özel prosedür ile Alman oyuncu Arsenal U18 takımı ile maçlara ve antremanlara çıkacak.

EPL | City durmuyor, durdurulamıyor.

Manchester City transfer döneminde durmak bilmiyor. Arap ailesine geçtiği günden itibaren inanılmaz paralar harcayan mavi-beyazlılar Aston Villa'dan James Milner'ı da renklerine bağlıyor. Milner'ın bonservisine sahip olan Aston Villa'ya 35 milyon euro + Stephan Ireland gibi rededilmesi imkansız bir teklif sunan Manchester City ekibinin ilerleyen günlerde transferi resmi olarak açıklaması bekleniyor.

EPL | Samir Nasri ameliyat oldu.

Arsenal'in Fransız ortasaha oyuncusu Samir Nasri dizinden ameliyat oldu. Geçirdiği menisküs ameliyatı sonrasında yapılan açıklamalar sonrasında genç ortasaha oyuncusu 1 ay sahalardan uzak kalacak. Nasri sezonun ilk maçında Liverpool karşısında muhteşem bir performans ortaya koymuş ve Arsenal'in deplasmanda oyunu domine etmesinde büyük pay sahibi olmuştu.

Cinderella Man

Russell Crowe - Renée Zellweger

Film gerçek bir yaşam öyküsüne dayanıyor. Kahramanımız ise Büyük Buhran dönemlerinde (1929) Amerika'da yaşayan boksör James J. Braddock nam-ı diğer Cinderella Man (Külkedisi Adam).

Braddock çıktığı hiçbir karşılaşmada nakavt olmamıştır. Ama elinin kırılmasından sonra maddi kriz içine girer. Limanlarda amelelik yapmaya başlar. Daha sonra menajeri sayesinde tekrar ringlere döner. Ama aksilikler burada bitmez.

Tüm aksiliklere rağmen mücadeleyi, sabrı ve birbirine sevgiyle bağlı bir aileyi anlatan bu film yarın (19 Ağustos Perşembe) akşam saat 8'de TNT'de. Tekrarı ise aynı gece 01:30'da. Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Şiddetle tavsiye ederim.

İMDB puanı: 8/10

17 Ağu 2010

Mesut Resmen Real Madrid'de

Alman Milli Takımı'ndaki diğer topçulardan farklı değil Mesut benim için. Zaten benim bir futbolcuyu sevmem için iyi oynaması tek başına yetmez. Kişilikte önemlidir. Türk Milli Takımı'nda oynama şerefini ilk 11 garantisi verilmediği için kabul etmeyen birini sevmemi kimse beklemesin. Real Madrid'e gittiği için de sevinmedim, sevinemedim... Hatta içimde bir burukluk var. Kendinden sonra gelecek nesil için örnek olabilir. Türk Milli Takımı'nda oynayanların oynadığı kulüpler, Alman Milli Takımı'nda oynayanların oynadığı kulüpler...

Bu arada sözleşme 6 yıllık. Bonservis ücreti 15milyon€, Mesut'a ödenecek rakam ise yıllık 5milyon€.

16 Ağu 2010

Sevdan Olmasa


İlk hafta hiç bier şeyi göstermez veya belirleyici olamaz. Ama şu gerçek ki Galatasaray 3 paun geriden başlayacak. "Takım iyi. Sorun sadece yenilerin alışamaması. Şanssızlık sonucu yenildik." diyebilsek bize yeterdi. Ama hiç umut vermiyor. Bir kere takımda Arda'dan başka kimse yok. Burdaki tüm suç Rijkaard'ı yollayıp onun üstüne yıkılır gibi geliyor. Bence de öyle. Çünkü zamanında(!) yapılan, süper(!) transferlerle lige iyi başlamalıydı. Orta saha gibi alternatifi bol(!) bir bölge de Ayhan, Cana, Sarp gibi oyun kurma ve yaratıcılık özellikleri düşük oyuncuları seçmesi çok yanlış. Rijkaard'ın suçu koca Galatasaray'da gol yollarında etkili Baroş'tan başka futbolcu olmaması. Yönetim napsın(!)

Bırakalım bu seferlik bahsetmeyelim şu yanlış bu yanlış. Arkadaşım takımda oyuncu yok nerdeyse. Bir Sabri'nin yokluğu bile ne kadar hissediliyor. Yarın bir gün Arda olmasa ne olacak düşünmek istemiyorum. Ümit vermiyor. Beklenen, özlenen, hani hep şu adı geçen güzel futbolun alakası yok. Şu haliyle Anadolu takımından tek farkı hala arkasında olan TARAFTARI.

Gerekli transferleri yapın artık. Daha ne bekleniyor? Bu taraftara kaç senedir hak ettiği futbolu, coşkuyu verin.


Yazık...

15 Ağu 2010

Mamadou Niang Transferi

James Horncastle'ın Twitter hesabındaki tweeti aynen paylaşıyorum.
"Fenerbahce have signed Marseille striker Mamadou Niang: 4-year deal, €480,000/mth, €1m sign-on."
Türkçesi: 'Fenerbahçe Marsilya'nın forveti Mamadou Niang ile 4 yıllık anlaşma imzaladı, aylık 480.000€, 1 milyon € imzalama bedeli.'
Ayrıca 10 milyon €'nun üzerinde bonservis ödendiği de söylentiler arasında. Yuh yani. Tamam Niang iyi bir topçu. Ama bu parayı hakediyor mu? Kimler geldi kimler geçti Fenerbahçe'den. Hepsi büyük golcüydü. Anelka, Kezman, Guiza... Hepsi yüksek ücretler ödenerek alındı. Ama pek bir varlık gösteremediler Fener'de. Son örnek Guiza. İspanya'nın gol kralıydı. Milli takımda oynuyordu. Çok değil 2 yıl önce 14 milyon € gibi bir bonservis ücretiyle alındı. Türkiye'de gole hasret kaldı. Artık milli takıma çağırılmıyor. Bugün bu adama 5 milyon verecek takım yok. Bakalım Niang ne olacak? İlerleyen günlerde göreceğiz.

14 Ağu 2010

STSL // İlk maçın ardından

Galatasaray'ın zorlanacağını ama yinede maçtan galibiyetle ayrılacağını düşünmüştüm. Fakat Galatasaray hiç beklemediğim kadar kötüydü. Bunun en önemli nedeni orta sahamız Galatasaray'a yakışan bir orta saha değil. Eğer bu sistemle oynayacaksak bizim en az 2 tane ilk onbirde oynayacak, top yapabilen, iki yönlü oynayabilen orta sahaya ihtiyacımız var.
Defansımız iyi. Sabri-Neill-Servet-Hakan Balta bana göre ligin en iyi savunması. Şu an hazır olmayabilerler. Kabul. Ama ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacaktır. Sadece sağ-bek oynayan bir yedek alınabilir. Sağ-bek dışında defansta oynayan oyuncuların kadrosu derin. Ali Turan sağ-bek oynadı birkaç maç ama ondan sağ-bek falan olmaz. Serkan Kurtuluş oynasın daha iyi.
Kalede Ufuk'a ve Aykut'a çok güveniyordum ama anladım ki yeni bir kaleci lazım. Geçen sene Leo Franco'nun kızağa çekilmesiyle çok iyi maçlar çıkarmıştı ama bu sene o Aykut'tan eser yok.
Ofansta sorun yok. Yetenekli gençler kadroya dahil edilebilir ama öncelikli tercih orası değil. Her futbolcunun alternatifi var.

13 Ağu 2010

Dördüncü forma belli oldu

2010-2011 yılında Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve Hakem formaları Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde belirtilmiş. Böylece Galatasaray'ın yeni formasıda netleşmiş oldu. Daha önce okumuşduk birçok yerde, Galatasaray Formaları'nda da belirtilmişti "Kalın Çubuklu Forma" giyeceğimiz. Bu sene en beğendiğim forma oldu bu. İlk olarak Ali Sami Yen'in ilk senesinde giydiğimiz bu nostalji formayı Ali Sami Yen'e veda ederken ve Aslan Tepe'nin ilk senesinde giyeceğiz.
Biraz da katalogdan bahsedersek, kullanılan grafikler rezalet. Renklerde sorun var. Galatasaray'ın Parçalı ve Arslan formalarında pembe kullanılmış. Beşiktaş'ın Beyaz formasında yeşil çizgiler...

12 Ağu 2010

Geleceğe yatırım devam ediyor

Birkaç gün önce SalsaBasket ve FCN Blog'da gündemimizde olduğu yazılıyordu. Transfer bugün sonuçlandı. Anlaşma gereği İlkan bu sezonda Tofaş forması giyecek. 2011-2012 sezonundan itibaren 5 yıl Galatasaray forması giyecek.
Bu transferle Ümit Milli takımda Galatasaray'dan 4 oyuncu oynayacak. İlkan Karaman, Sertaç Şanlı, Melih Mahmutoğlu ve Hüseyin Göksenin Köksal.

Resmi sitenin İlkan Karaman hakkındaki yazısı: http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/7598.php

Paylaşmasam ölürdüm

Yanlış ezan :)

kaynak: bobiler.örg

11 Ağu 2010

Mesut Özil & Manchester United

Biraz önce internette gezinirken gördüm ve çok şaşırdım. Resim fake değil. Bizzat Manchester United resmi sitesindende gördüm. Acaba Mesut, Manu ile anlaşma aşamasına mı geldi? Manchester United sitesi yöneticileri de aynı Lincoln ve Pino transferlerinde Galatasaray.org'da olanlar gibi bir hata mı yaptı?
Elbet bir açıklaması vardır bu resmin.

10 Ağu 2010

Galatasaray Café Crown 2010-11

Beko Basketbol Ligi'nde 2010-2011 sezonu fikstürü bugün çekildi. Galatasaray'ın ilk devre maçları aşağıdaki gibi.

1. Hafta: Galatasaray CC – Erdemirspor
2. Hafta: Pınar Karşıyaka – Galatasaray CC
3. Hafta: Galatasaray CC – Tofaş
4. Hafta: MP Trabzonspor – Galatasaray CC
5. Hafta: Efes Pilsen – Galatasaray CC
6. Hafta: Galatasaray CC – Mersin BB
7. Hafta: Türk Telekom – Galatasaray CC
8. Hafta: Galatasaray CC – Banvit
9. Hafta: Aliağa Petkim – Galatasaray CC
10. Hafta: Galatasaray CC – Bornova Belediye
11. Hafta: Oyak Renault – Galatasaray CC
12. Hafta: Galatasaray CC – Fenerbahçe Ülker
13. Hafta: Beşiktaş CT – Galatasaray CC
14. Hafta: Galatasaray CC – Olin Edirne Basket
15. Hafta: Antalya BB – Galatasaray CC

Lig 16 Ekim'de başlayacak. Türkiye Kupası elemeleri ise 5-11 Ekim'de oynanacak. Bu sezon Basketbol takımımızdan beklentim çok büyük. Oktay Mahmuti takımın başına geçti. İyi bir kadro kuruldu. Haluk Yıldırım(Beşiktaş CT), Tutku Açık(Türk Telekom), Ermal Kurtoğlu(Efes Pilsen) gibi yerli isimlerin yanında Luksa Andric(Cibona Zagreb), Joshua Ian Shipp(Bornova Belediyesi) ve Taylor Rochestie(BG Göttingen) takıma katıldı. Radoslav Rancik'in sözleşmesi 2 yıl uzatıldı. Geleceğe yatırım olarak Melih Mahmutoğlu ve Sertaç Şanlı ile sözleşme imzalandı. Shumpert ve İlkan Karaman ile ilgilenildiği söyleniyor.(FCN Blog, SalsaBasket)

Takımda bu kadar değişiklik varken hedef şampiyonluktan aşağısı olamaz. O özlemiyle yanıp tutuştuğumuz kupayı bu sene kaldıracağız. Buna can-ı gönülden inanıyorum ve aslanlara güveniyorum. Yenilmez Armada artık geri gelecek!

5 Ağu 2010

Şimdi Oldu


Maça iyi başladı Galatasaray beklendiği gibi.Henüz Dk 5'de Neill in iki nefis uzun topu Serdar ve Arda'yı pozisyona soktu.Serdar demişken iyi oyun beklentimi boşa çıkarmadı.Çok beğendim.Önde basıyor, çalım atıyor, koşular yapıyor, içeri girmeye çalışıyor, orta pozisyonu arıyor, kanat değiştiriyor ki bunlardan birinde kazandırdığı korneri iyi ortalayarak gölün yolunu açtı.Sarp'da akıllı koşusunun ödülünü kolaylıkla almış oldu.Çalışılmış pozisyon kokuyordu ilk gol.Sarp çok gereksiz koşular yaptı zaten yoruldu 35'ten sonra da ortalarda gözükmedi.Yaptığı asist ise takımca presin kazancı oldu.Piyango ona patladı.Serdar veya Kewell da olabilirdi aynı durumda. Paslarının çok yanlış ve isabetsiz olması takımın hücuma çıkmasını engelledi.Buna Cana ve ilk yarıdaki Ayhan'ı da katınca alsana orta saha problemi.Bu maçta da bağırdı aynı sorun.Hele ki Cana yı hiç görmedim sahada nerdeyse.

Hucumda Arda'dan beklenen randıman alınamadı.E özel önlem alındı denilirse 'Yok efendim' 10 kişi kalan Belgrad a karşı da iyi oynamadı.Gölü çok klas ve kalitesini gösteren türdendi.

Maçın en iyisi Sabri idi.Bir beke göre yapılması gereken her şeyi yaptı.Fazlasını da zaman zaman üstüne ekledi.

Yenilen gol de gördüğümüz Galatasaray'ın geçen sene kaldiği yerden devam ettiğinin göstergesi.Ya arkadaş ben miniklerde oynarken bile stoperimiz "çııııık Çıııııık" diye bağırırdı.Galatasaray'da kimse konuşmuyor.Cana'nın tek takdir ettiğim hareketi takıma konuş demesiydi.Ardından gelen gol acı oldu.Ofsayta düşürme işi hala öğrenilememiş.

Kaleci iyi bir maç çıkarsa da hep hataya meyilli.Yan toplarda hep tereddüt ediyor.Golü farklı bir hatadan yemesi trajik oldu.

Beklenen sonuçtu.Kewell boşluğu iyi görüp oraya doğru hareketlenmesi maçı Galatasaray'a getirdi.Sonrasında maça hakimiyetini koyması farkı getirdi.Rijkaard elindekileri iyi kullandı.İyi Sabri'yi görüp bekden kuratarıp öne alması bu sene için iyi sinyaller verdi.Ki maçta bile bunun meyvesin aldi Mehmet'e yaptığı asistle.Batdal'a artı bir parantez açacağım.Rahatlığı çok dikkat çekiyor ama bazı pozisyonlarda bunu abartıyor.Özellikle ilk bulduğu pozisyonda bunu çok net gördük.Daha dikkatli olmalı.

Şart oğlu şart orta saha transferine kadar çok sıkıntı çekilecek.E hadi artık alın şu beklenen kurtuluşa erdirecek oyuncuyu!

3 Ağu 2010

Önce Olmadı Şimdi Olsun

Beklenilen olmadı. Galatasaray kendi evinde rakibe hediye ettiği göllü beraberlikle turu sıkıntıya soktu. Bu zaten ülkemizin karakteristik özelliği. Aşılmayacak bir sıkıntı değil. Ancak görünen o ki Galatasaray geçen seneki alışkanlığından hala kurtulamamış. Gol yiyor. Bu sene de kolay gol yeme sevdası devam edecek anlaşılan.
2. maçta ne kadar yer bilinmez ama yine göllü gecer maç. Defansif futbol sergileyecek olan OFK Belgrad'a Galatasaray 3 gol atar Belgrad'da. Bu kez kurtulamaz aslanın pençlerinden. Kaptan gollerine devam eder. Serdar'dan artık iyi bir oyun bekliyorum. İlk maçta sonradan oyuna giren Pino iyi işler yapacağının sinyalini verdi.Etkili bir oyun sergileyecektir. Aldiği süre çok önemli tabi.
Sahada başlayan Emre Çolak'ın oyuna ve skora katkıda bulunacağına inanıyorum. Bu tezin ispatını görebiliriz umarım.

1 Ağu 2010

Bu da bir ekip işidir

Nasıl futbolun bir ekip işi olduğunu biliyorsam, blogda da iyi bir ekibin daha etkili olacağını düşündüm ve bu blogu bundan sonra Murat kardeşimle devam ettirme kararı aldık. Bundan kelli ikimizde patron yarısıyız. Bir araya gelince bütün ediyoruz.
Neyse. Bundan sonra biri tıp diğeri mühendislik okuyan iki sözel özürlü bu blogu kör topal devam ettireceğiz. Bu konuda bana destek olacak Murat kardeşime bir teşekkürü borç bilir, kendisine saygılarımı sunarım...