24 Ağu 2010

EPL | Haftanın özeti

Avrupa'da en fazla ilgi gören kuşkusuz iki lig vardır; EPL ve La Liga. Bu hafta ligde oynanılan maçlarda tam 38 gol atıldı. 38 golün 18'inde ise Arsenal, Chelsea ve ligin yeni takımı Newcastle United imzası vardı. İşte EPL'den haftanın olayları, transfer dedikoduları ve özeti.

-Arsenal ikinci haftanın açılış maçında ligin yeni ekibi Blackpool'u evinde ağırladı. Gunners rakip kaleye tam 6 gol sığdırdı. Walcott 3 gol, 1 asist ile Blackpool'u yıkan adam oldu.
-Haftanın bir diğer maçında geçtiğimiz hafta West Bromwich Albion'a 6 gol atan son şampiyon Chelsea aynı tarifeyi Wigan Athletic'e de uyguladı. Deplasmanda rakibi karşısında 6-0lık net skorla ayrılan son şampiyon 2 haftada 12 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi.
-Cumartesi günü maçlarında temsilcimiz Tuncay'ın takımı Stoke City evinde ligin güçlü takımlarından Tottenham Hotspurs'a 1-2 kaybetti. Milli oyuncumuz Tuncay Şanlı 62. dakikada Whelan'ın yerine oyuna girdi.
-Pazar gününün ilk maçında lige bu sezon yükselen Newcastle United evinde Aston Villa'yı ağırladı. Siyah beyazlılar ilk yarısını 3-0 önde kapattığı mücadeleden 6-0 galip ayrıldı. Villa'yı yıkan adam ise 3 gol atan Carrol oldu. Aston Villa'da haftaiçi takıma katılan Stephan Ireland 90 dakika forma giydi.
- Günün diğer maçında ise Fulham deplasmanına giden Manchester United sahadan 2-2lik beraberlik ile ayrıldı. Maçta birde penaltıdan yararlanamayan Kırmızı Şeytanlar 10.dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Mücadeleye damgasını vuran oyuncusu ise 84. dakikada kendi kalesine, 89. dakikada rakip kaleye gol atan Fulham'lı savunma oyuncusu Hangeland oldu.
- Ve haftanın en önemli maçında Manchester City evinde Liverpool'u ağırladı. Roberto Mancini ve öğrencileri rakiplerini 3-0 mağlup ederken Roy Hodgson düşünceliydi. Haftaiçerisinde oynamayan Gerard ise bu karşılaşmada 90 dakika forma giydi. Liverpool'u yakan adam kuşkusuz 2 gole adını yazdıran Arjantinli Tevez oldu.
- Ligde iki haftada iki galibiyet alan tek takım Chelsea. Kalesinde gol görmeyende..

Hiç yorum yok: