31 Ağu 2010

Zvjezdan Misimovic

Kimdir Misimovic?
Kahramanımız Bosna-Hersek'ten Batı Almanya'ya göçmüş bir ailenin oğlu. 1982 Münih doğumlu. SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried, SV Gartenstadt Trudering gibi kulüplerde oynadıktan sonra 2000 yılında Bayern Münih'in yolunu tuttu. 2002-2004 yılları arasında sadece 3 maça çıktı (Rivayet'e göre toplam 12 dakika.) Hal böyle olunca forma şansı bulabileceği bir kulübe yani Bochum'a transfer oldu. 3 yıllık Bochum macerasında 90 maça 21 gol sığdırdı ve bu 3 yılın sonunda sözleşmesini yenilemeyerek Nürnberg'e gitti. Nürnberg'de 28 maçta 10 gol attı ve oynadığı futbolla Felix Magath'ın dikkatini çekti. 2008 yılında Felix Magath'ın teknik direktörü olduğu Wolfsburg'a 4.5 milyon € karşılığında transfer oldu. Buradaki ilk senesinde Djeko ve Grafite ile birlikte iyi bir 3lü oldular ve Wolfsburg'a tarihinin ilk Bundesliga şampiyonluğunu yaşattılar. (Felix Magath'ı da unutmamak lazım.) Aynı zamanda o sene Bundesliga'da asist rekoru kırdı ve hatta ligin en değerli oyuncusu seçildi. Wolfsburg'da oynadığı 62 maçta 16 gol attı.

Ne iş yapar aga?
10 numara topçudur. Ne 9 ne 11 tam 10 numara. Bana kalsa alsınlar Arda'dan 10 numarayı versinler Misimovic'e. El değmişken kaptanlığıda Neill'e verseler... Oh tadından yenmez. Hem Arda'ya 66 daha çok yakışıyor. Biz onu öyle sevdik. Ne güzel taraftar ona o Galatasaray'a aşıkken o gencecik delikanlıya bu kadar yük bindirip bugün taraftarla karşı karşıya gelmesine neden oldular...(Bu konuda yönetime asla kızmıyorum. O zamanlar ben de sevinmiştim kaptanlık ve 10 numaraya.) Neyse konu çok dağıldı. 10 numara işte, hani Hagi ile özdeşleşen 10 numara. Top tekniği çok iyi. Fark yaratabilecek bir oyuncu. Hagi kadar olmaz, olamaz ama yinede çok katkı sağlar takıma. İçkisi sigarası yoktur. Tek kötü özelliği var savunmaya pek yardım etmez. Ayrıca frikik kullanır. Hem de çok iyi kullanır. Ama bizde kullanır mı bilmem. Lincoln' de güya frikikçiydi. Sadece 1 gol atabildi. O da en direk serbest vuruş olduğu için sayılmadı.

NOT: Çok önemli değil ama yine de belirteyim. Misimovic'in Boşnak olduğu söylenir. Boşnak değil. Bosnalı bir Sırp. Ayrıca Boşnaklık için Müslümanlığın da şart olduğunu biliyorum. Yanlışım varsa uyarın...

Resmi site ve KAP henüz açıklamadı ama transfer bitti. Hayırlı uğurlu olsun. Kaliteli bir oyuncu. Umarım takıma adapte olur ve uzun yıllar Galatasaray'a hizmet eder.

EDİT: İçkisi sigarası yoktur demiştim. Buyrun yanıldığımın resmi :)
Resim Sportif Cümleler'den. Photoshop olup olmadığı bilinmiyor...

Hiç yorum yok: