27 Ağu 2010

Hiddink & Kadrosu


Gördüğüm kadarıyla bir çok eleştiri almış Hiddink'in seçtiği kadro. ( Oğuz Çetin'in seçtiği kadro mu desek bilemedim. )

Tamam hatalar yok değil de adam ne yapsın malzeme bu. Yok efendim Hakan Balta çok kötüymüş niye almış. İsmail Köybaşı'ndan başka sol kanat mı vardı ki İsmail de istenilen düzeyde değil. Bizim defansımız her zaman kanayan yara. Stoper mevkisi için de sıkıntı mevcut. Gökhan çok kötü bir seçim buna katılıyorum ama Servet'in istenilmeme durumu biraz kafa karıştırıcı . 3 büyüklerin göbekte bir Servet var bir de İbrahim Toraman ( geçen sene sağ beke konulmuş bi oyuncudur kendileri ) var. Almış ikisini de üstene Ömer'i almış. Kimi alsaydı? Diğer oyuncular kime karşı sınandı da göz doldurdu?

Selçuk Şahin ve Aurelio da soru işaretleri mevcut ama tamamiyle yanlış değil. Alınması ve alınmaması aynı şey.. Ha Sarp, ha Ceyhun Gülselam, ha Ayhan, ha Hüseyin Çimşir. Zerre fark yok aralarında. Hepsi olabilirdi hiç biri olmayabilirdi. Oynayamazlar da zaten yani oynamamaları gerekir Emre, Nuri ve Selçuk İnan varken. Mehmet Topal'ı unutuyordum az daha. Sakattır diye tahmin ediyorum. Umarım süzgece takılmamıştır.

Kadroya bakıp neden eksik diyeceğim 2 oyuncu daha var. Biri Fransa'da hariklar yaratan ve Wenger'in izleme listesine girdiği söylentileri yayılan Mevlüt. Hayır ağim şahım forvetlere sahip olsak alınmasın fakat bu kadroda bulunması gerekliydi eğer seçilmemesi dışında bir engel yoksa. Bir diğeri ise Volkan Şen. Kazım'ı tercih etmiş bu mevki de. Yanlıştır diyemiyorum bu konuda. Seveni de nefret edeni de bol olan Kazım'ın bazen çok yararlı işler yaptığına tanık olduk. Hazır oynuyorken onu kullanmak istemiş olacak Guss Hiddink.

Önemli bir parantez açmak istiyorum. Yok efendim Sabri yerine Serkan Balcı niye alınmamış. Öncelikli olarak Sabri 'milli takım oyuncusudur'. Bu söz öbeğini önemli bir ölçü ( Bu üzerinde tartışılası uzun bir konu olduğundan başka bir başlık altında açıklanması gerekir. ) olmakla beraber Sabri'nin en kötü zamanlarında bile milli takımda neler yaptığı ortada. Serkan bu sanşı zamanında bulmuştu değerlendiremedi. ( Değerlendirip değerlendirememekle ne alakası var diyenler için : bkz Gökhan Gönül )

Tam kadroyu da verelim görmek isteyenler için:

KALECİLER
HAKAN ARIKAN - BEŞİKTAŞ A.Ş.
ONUR RECEP KIVRAK - TRABZONSPOR A.Ş.
SİNAN BOLAT - STANDART LIEGE

SAVUNMA OYUNCULARI
GÖKHAN GÖNÜL - FENERBAHÇE
SABRİ SARIOĞLU - GALATASARAY A.Ş.
ÖMER ERDOĞAN - BURSASPOR
SERVET ÇETİN - GALATASARAY A.Ş.
İBRAHİM TORAMAN - BEŞİKTAŞ A.Ş.
GÖKHAN ZAN - GALATASARAY A.Ş.
HAKAN KADİR BALTA - GALATASARAY A.Ş.
İSMAİL KÖYBAŞI - BEŞİKTAŞ A.Ş.

ORTA SAHA OYUNCULARI
HAMİT ALTINTOP - BAYERN MÜNİH
KAZIM KAZIM - FENERBAHÇE
MEHMET AURELIO - BEŞİKTAŞ
SELÇUK ŞAHİN - FENERBAHÇE
EMRE BELÖZOĞLU - FENERBAHÇE
NURİ ŞAHİN - B.DORTMUND
SELÇUK İNAN - TRABZONSPOR A.Ş.
ARDA TURAN - GALATASARAY A.Ş.
ÖZER HURMACI - FENERBAHÇE

HÜCUM OYUNCULARI
TUNCAY ŞANLI - STOKE CITY
SEMİH ŞENTÜRK - FENERBAHÇE
SERCAN YILDIRIM - BURSASPOR
NİHAT KAHVECİ - BEŞİKTAŞ A.Ş.
HALİL ALTINTOP - E.FRANKFURT

Hiç yorum yok: