25 Ağu 2010

Gruplara 90' kala

Yarın Avrupa'da tamam ya da devam maçları var. Bizleri ilgilendiren ise bu maçlardan dördü.

İlk maçı İnönü Stadı'nda 2-0 kazanan Beşiktaş TSİ 19.45'te Finlandiya'da HJK Helsinki'ye konuk olacak. Rakip Finlandiya Veikkausliiga'da 1. sırada yer alıyor. Fakat oynadığı maçlara baktığımızda korkmaya gerek olmadığını anlayabiliyoruz. Ligde oynadığı son 5 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi Öneleme Turlarında ise, 1. turda Litvanya'nın Ekranas ekibine deplasmanda 1-0 mağlup oldu ama ikinci maçta 2-0 kazanarak turu atlayan taraf oldu. 2. turda ise Partizan'a iki maçta da (3-0, 1-2) kaybederek elendi. Yani Helsinki kendi liginde 1. olmasına rağmen Beşiktaş'ın kalitesinde değil. Beşiktaş ilk maçtaki skor avantajını da düşünürsek hiç zorlanmadan turu geçecektir.

2. maç ise 20.30'da Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Liverpool arasında oynanacak. Liverpool'un Anfield Road'da aldığı 1-0'lık galibiyeti de düşünürsek Liverpool çok şanslı. Ama Trabzonspor'dan da bir sürpriz bekliyorum. Liverpool ile Trabzonspor dışında bir Türk takımı oynasa Liverpool'un turu geçeceğine her şeyine bahse girerdim. Ama Trabzonspor şu sıralar 4 büyükler arasında en iyi durumda olan takım. Ayrıca taraftarın etkisi de çok büyük olacaktır. Şu anda Trabzon halkı bu maça kilitlenmiş durumda. Sorsanız bir çoğu için şampiyonluk kadar önemlidir bu maç. Ayrıca Bursaspor'un şampiyonluğunun ardından prestij kazanma maçı olacaktır Trabzonspor için.

Diğer maç 21.45'te başlayacak olan maçlardan Fenerbahçe-Paok maçı. Fenerbahçe’nin potansiyeli Yunan ekibine gore daha yüksek. Fakat ilk maçta sahada iyi oyun sergileyemedi. Paok’u pek ciddiye almıyorlar desem Young Boys faciasını bu kadar çabuk unutmak mümkün değil. İlk maçtaki 1-0’lık skor Paok için büyük avantaj. Fenerbahçe’nin 1 gol yemesi turu geçmek için en az 3 gol gerektirir. Volkan’ın da oynamama ihtimalini düşünürsek Fernerbahçe’nin işi çok çok zor.

Son maç ise 21.45’te Karpaty Lviv ile Galatasaray arasında oynanacak. İlk maç Galatasaray özellikle ilk yarı oynadığı futbolla galibiyeti hiç haketmedi. Topa daha fazla sahip taraf olmasına rağmen pozisyon bulmakta zorlandı. İkinci yarı ise Kewell ve Baros farkıyla 2-2’lik skorla sahadan ayrıldık. Bu maç ta işimiz kolay olmayacak. Kardomuz zaten çok iyi değil bir de Sabri Sarıoğlu, Juan Pablo Pino, Elano Blumer ve , Harry Kewell’ ın sakatlıklarını düşünürsek baya zorlanırız ama Galatasaray’ın her şeye rağmen bu maçtan yeterli bir skorla ayrılıp gruplara kalacağı kanaatindeyim.

Allah takımlarımızın yardımcısı olsun...

Hiç yorum yok: