14 Ağu 2010

STSL // İlk maçın ardından

Galatasaray'ın zorlanacağını ama yinede maçtan galibiyetle ayrılacağını düşünmüştüm. Fakat Galatasaray hiç beklemediğim kadar kötüydü. Bunun en önemli nedeni orta sahamız Galatasaray'a yakışan bir orta saha değil. Eğer bu sistemle oynayacaksak bizim en az 2 tane ilk onbirde oynayacak, top yapabilen, iki yönlü oynayabilen orta sahaya ihtiyacımız var.
Defansımız iyi. Sabri-Neill-Servet-Hakan Balta bana göre ligin en iyi savunması. Şu an hazır olmayabilerler. Kabul. Ama ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacaktır. Sadece sağ-bek oynayan bir yedek alınabilir. Sağ-bek dışında defansta oynayan oyuncuların kadrosu derin. Ali Turan sağ-bek oynadı birkaç maç ama ondan sağ-bek falan olmaz. Serkan Kurtuluş oynasın daha iyi.
Kalede Ufuk'a ve Aykut'a çok güveniyordum ama anladım ki yeni bir kaleci lazım. Geçen sene Leo Franco'nun kızağa çekilmesiyle çok iyi maçlar çıkarmıştı ama bu sene o Aykut'tan eser yok.
Ofansta sorun yok. Yetenekli gençler kadroya dahil edilebilir ama öncelikli tercih orası değil. Her futbolcunun alternatifi var.

Hiç yorum yok: