5 Ağu 2010

Şimdi Oldu


Maça iyi başladı Galatasaray beklendiği gibi.Henüz Dk 5'de Neill in iki nefis uzun topu Serdar ve Arda'yı pozisyona soktu.Serdar demişken iyi oyun beklentimi boşa çıkarmadı.Çok beğendim.Önde basıyor, çalım atıyor, koşular yapıyor, içeri girmeye çalışıyor, orta pozisyonu arıyor, kanat değiştiriyor ki bunlardan birinde kazandırdığı korneri iyi ortalayarak gölün yolunu açtı.Sarp'da akıllı koşusunun ödülünü kolaylıkla almış oldu.Çalışılmış pozisyon kokuyordu ilk gol.Sarp çok gereksiz koşular yaptı zaten yoruldu 35'ten sonra da ortalarda gözükmedi.Yaptığı asist ise takımca presin kazancı oldu.Piyango ona patladı.Serdar veya Kewell da olabilirdi aynı durumda. Paslarının çok yanlış ve isabetsiz olması takımın hücuma çıkmasını engelledi.Buna Cana ve ilk yarıdaki Ayhan'ı da katınca alsana orta saha problemi.Bu maçta da bağırdı aynı sorun.Hele ki Cana yı hiç görmedim sahada nerdeyse.

Hucumda Arda'dan beklenen randıman alınamadı.E özel önlem alındı denilirse 'Yok efendim' 10 kişi kalan Belgrad a karşı da iyi oynamadı.Gölü çok klas ve kalitesini gösteren türdendi.

Maçın en iyisi Sabri idi.Bir beke göre yapılması gereken her şeyi yaptı.Fazlasını da zaman zaman üstüne ekledi.

Yenilen gol de gördüğümüz Galatasaray'ın geçen sene kaldiği yerden devam ettiğinin göstergesi.Ya arkadaş ben miniklerde oynarken bile stoperimiz "çııııık Çıııııık" diye bağırırdı.Galatasaray'da kimse konuşmuyor.Cana'nın tek takdir ettiğim hareketi takıma konuş demesiydi.Ardından gelen gol acı oldu.Ofsayta düşürme işi hala öğrenilememiş.

Kaleci iyi bir maç çıkarsa da hep hataya meyilli.Yan toplarda hep tereddüt ediyor.Golü farklı bir hatadan yemesi trajik oldu.

Beklenen sonuçtu.Kewell boşluğu iyi görüp oraya doğru hareketlenmesi maçı Galatasaray'a getirdi.Sonrasında maça hakimiyetini koyması farkı getirdi.Rijkaard elindekileri iyi kullandı.İyi Sabri'yi görüp bekden kuratarıp öne alması bu sene için iyi sinyaller verdi.Ki maçta bile bunun meyvesin aldi Mehmet'e yaptığı asistle.Batdal'a artı bir parantez açacağım.Rahatlığı çok dikkat çekiyor ama bazı pozisyonlarda bunu abartıyor.Özellikle ilk bulduğu pozisyonda bunu çok net gördük.Daha dikkatli olmalı.

Şart oğlu şart orta saha transferine kadar çok sıkıntı çekilecek.E hadi artık alın şu beklenen kurtuluşa erdirecek oyuncuyu!

Hiç yorum yok: