27 Ağu 2010

Suçlu kim?

Vay be Galatasaray'ı bu hallerde de görecekmişiz. Her sene ligin başında bütün kupalara talibiz diye başlardık. Bu sene ne olduysa oldu. Ligde ilk 2 maçta 2 yenilgi aldık, UEFA'da kıçıkırık Karpaty Lviv'e elendik. Birçoğumuzun bu hafta oynanacak Eskişehirspor maçından bile ümidi yok. Peki bu durumun suçluları kimler?

Futbolcular mı?
Evet! Çalışmalara geç başlamak onların suçu değildi. Ama futbolcu dediğinin de biraz kendisine bakması, sezon başında antrenmanlara hazır olarak çıkması lazım. Ama bakıyoruz kimse hazır değil. Hiçbiri geçen seneki performansına yaklaşamadı. Özellikle Hakan Balta vasat durumda. Türkiyenin en iyi sol beki dediğimiz adam, bu gün Galatasaray formasını hak etmeyen bir futbol oynuyor. Kaç maçtır takımı yakıyor. Hakan Balta ve diğerlerinin bir an önce kendilerine gelmesi lazım.
***
Rijkaard mı?
Kısmen Evet! Hala nerde olduğunun farkında değil. Türk futbolcusunu hala tanıyamamış. Çalışmalar çok geç başladı. Belki Avrupa şartlarında ideal olabilir ama Türk futbolcular için çok geç. Ayrıca sahaya sürdüğü ilk 11ler. Tamam kadro iyi değil. Sakatlıklar çok fazla. Ama yine de bazı oyuncu seçimleri yanlış ve bunlarda hala diretiyor. Örnek Ali Turan. Eğer bu adam sağ bek ise Galatasaray'da işi yok. Neill ona göre çok daha iyi bir sağ bek. Neill'i sağa kaydırıp Ali Turan'ı stopere çekmeyi neden düşünmüyor. Ya da ben mi yanlış düşünüyorum. Neill'i sağa kaydırsa bu kadar kötü olmaz. Stoperde de Ali Turan-Servet veya Gökhan Zan-Servet ikilisi oynar. Milli takımın stoperleri bu ikili. Bir de orta saha konusu var tabi. Mustafa Sarp-Ayhan Akman ikilisinde herkesin gördüğü benim göremediğim ne var bilmem ama bu kadar ısrar edilmemesi gereken bir ikili ondan eminim.
***
Yönetim mi?
Kesinlikle Evet! Galatasaray'ı bu kadroya muhtaç ettiler ya ne diyeyim ki? Transferin son günlerine girmişiz daha hala transfer(ler) yapacaklar. Zaten bu vakitten sonra Xavi ve İniesta'yı getirseler nafile. Sitemim çingene pazarlığını biraz(!) abartan Adnan Sezgin ve Haldun Üstünelin istifasına göz yumup adaşının görevde kalmasına müsade eden Adnan Polat'a. Tam takım iyi yerlere gidiyor. Maddi açıdan düzelecek kulüp derken futbolda üst üste gelen başarısız sonuçlar ve takımın durumu güvenimi iyice sarstı. Gerçi transferin son günü yanlarında İnamoto ayarında biriyle poz verip gönlümüzü alırlar bizim(!)

Hiç yorum yok: