4 Eyl 2010

2010 Türkiye | Grupların ardından

Gruplara iyi bir antrenman maçıyla başladık. İlk maçı 86-47 aldık ama bakmayın 39 farka. Eğer Tanjevic 4 uzun diye diretmese fark daha da açılırdı. Neyse canım coach'tan iyi bilecek değiliz basketbolu. Fildişi Sahilleri grubun en zayıf takımıydı ve bizim ayarımıza çok çok uzak. Belki birşeyler denemek istemişti.

İkinci maçımızda çıta biraz daha yükselmişti ve rakip Rusya'ydı. Bu maçta ilk maça göre daha iyi oynayarak sahadan 65-56 galip ayrıldık. Maçı almamızda savunmamızın etkisi büyüktü. (Özellikle 2. çeyrek.) Bu maçta en çok dikkatimi çeken performans Sinan'ınkiydi.

Üçüncü maçta rakip uzun zamandır galip gelemediğimiz komşu Yunanistan'dı. Bizim için prestij maçıydı bu. Türkiye'de düzenlenen şampiyonada da yenilmek koyardı bizlere. Neyse ki maça iyi başladık. Baştan sona üstün sürdürdüğümüz maçı 76-65 kazandık. Fakat bu maçtaki oyundan daha çok dikkatimi çeken Ersan'dı. Mükemmel bir performans sergiledi Ersan. 6'da 6 üçlük, toplamda 26 sayı...

Yunanistan'ı da devirip liderliğe adım adım giderken bir sonraki rakibimiz Porto Riko'ydu. Grup maçlarında en çekişmeli maç oldu bu bizim için. Fark bir türlü açılmadı. Tam çift hanere çıktı ama Porto Riko hızlı oyun ve Ersan'ın o şutu sayesinde dengeledi skoru. O şuta ne ad koyabiliriz bilmem. Sayıdan çok süreyi eritmeye ihtiyacımızın olduğu anlarda içerde kimse yokken ve 24 saniyenin dolmasına daha varken o şutun ne gereği vardı? Boşu boşuna heyecan yaptık. Maçı daha rahat kazanmak varken 79-77'yle kazandık.

Son maç bizim için hiçbir önem taşımıyordu. Liderliğimiz garantiydi. Tanjvic süre alamayan, az süre alan oyuncularımızı oynattı. Çin'i 87-40 yendik.

Grubu nağmalup ve lider olarak bitirdik ve bir sonraki turda Fransa'yla eşleştik. Maç Pazar günü yani yarın akşam 9'da NTV'de.
Tahminim, FRANSA'yı yenip çeyrek finale çıkarız. Daha sonra SLOVENYA ile eşleriz. Hatta onları da yener yarı finalde İSPANYA ile zor bir maç oynarız. Onları da yendikten sonra unutamayağımız bir final maçından sonra ABD'yi eli boş bir şekilde evlerine yollar kupayı alırız. Rakipler değişebilir ama bize final ve kupa çok yakışacak. Ve biz bunu hakediyoruz...

Hiç yorum yok: