14 Eyl 2010

STSL | Galatasaray 1 : 0 Gaziantepspor

Dün Galatasaray istediğimiz futbolu sergileyememesine rağmen 3 puanı tek golle aldı. Galatasaray maça oldukça tutuk başladı. Galatasaray'da sakatlıktan çıkan ve takıma yeni katılan oyuncuların hazır olmamasının yanı sıra birde aynı kanatta önlü arkalı oynayan oyuncuların (Insua-Kewell ve Ali Turan-Elano) birbiriyle ilk kez oynamasından dolayı aralarında uyumsuzluk vardı. Zaten Ayhan-Mustafa Sarp ikilisinden dolayı hücum organizasyonlarının yükü binecek Misimovic'in de hazır olmamasından ortadan atağa kalkamayan Galatasaray'da birde kanatlarda uyumsuzluk olunca hücumda pek varlık gösteremedi. İlk yarı doğru düzgün pozisyon yoktu. Fakat ikinci yarı Ali Turan-Sabri ve Elano-Aydın değişiklikleri oyuna olumlu yansıdı. Galatasaray bu değişikliklerden sonra Gaziantepspor kalesine daha çabuk gitmeye başladı. İkinci yarının ilk 15 dakikası Galatasaray ilk yarıya nazaran etkili oynadı. Fakat golden sonra yine durakladı. 66'da Kewell'ın yerine oyuna giren Pino sürati ve tekniğiyle ümit verdi. Geldiği günden bu yana sakatlıkla boğuşan oyuncu umarım bir daha sakatlık problemi yaşamaz. Sağ kanat'ın değişilmez oyuncusu olabilecek kapasitede.

Zaman lazım
Her zamanki gibi maça yine tam kadro ve hazır çıkamadık. Hakan Balta ve Arda sakat; Kewell, Elano, Aydın, Pino sakatlıktan yeni kurtuldu; Insua ve Misimovic takıma yeni katıldı... Zannederim Rijkaard 11'i kurarken oldukça zorlanmıştır. Birde sistem değişikliği var. 4-3-3'ten vazgeçen Rijkaard daha çok pas odaklı olan ve Misimovic'i bu pas sisteminin beyni yapacağı 4-2-3-1'e geçiş yaptı. Bütün bunlar üst üste gelince takım tat vermedi. Ama ümit verdi.

Ben deyim orta saha, siz deyin ön libero sorunsalı
Mustafa Sarp ve Ayhan Akman'a bir garezim yok. Sadece oynadıkları futbolu beğenmiyorum. Galatasaray'a da fayda sağlayacağına inanmıyorum. Neymiş efendin Mustafa Sarp o kadar gol atıyormuş, ben ne anlarmışım futboldan. Tamam kardeşim ben futboldan anlamayan biriyim ve Mustafa Sarp ve Ayhan Akman'sız, takır takır pas yapan iyi oynayan Galatasaray istiyorum. Kaybetmesine de razıyım. Yeter ki iyi oynayıp kaybedelim. Bu ikili atak yaparken el freni gibiler. Mustafa Sarp orta sahada gezen bir santrafor edasıyla oynuyor. Arada ileri çıkıp gol atıyor. Ayhan Akman'da o da yok. Cana-Elano oynasın desem o da olmaz. Yabancı kontenjanı... Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.
Sabri faktörü
Sabrinin varlığı bir dert yokluğu yara. Şaka bir yana Sabri'siz olmuyor. Sabri bu takımın ben deyim Messi'si, siz deyin Ronaldo'su. Bu maç bir kez daha gördük. Ali Turan'la nereye kadar. Rijkaard'da anladı 2. yarı aldı oyuna. Hemen de faydasını gördük. Sağ kanat birden hızlandı. Sabri bu takımın efsanelerinden biri olcak. BJK'ta deli ibo Galatasaray'da Sabri. İkiside çok küfür yer ama taraftarların en çok sevdiği futbolcuların başında gelirler.

Hiç yorum yok: