30 Eyl 2010

Bursaspor Büyük Takım Olma Yolunda (mı?)


Oynamayan ve oynatmayan Rangers'a karşı, ligde oynadığından daha iyi oynayan bir Bursaspor vardı sahada. Özellikle Ergic'in çıkıp İnsua'nın girmesinden sonra. Türkiye'dekinin aksine resmen hakemlerin gazabına uğradı. Bu tür hakem hatalarına Gs, Fb, Bjk alıştı. Ligde üst sıralarda kalmaya devam ederse Bursaspor'da alışacaktır ve en azından bu maçlardan puan ile ayrılacaktır.

Tecrübe eksikliği bir yana 5'li defansa karşı seçilen oyuncular yanlış, değişikliklerse çok yerinde oldu. Bu sonuca etkimese de teknik direktörün bazılarının aksine doğru şeyler yapabildiğini görmek güzel.

Geçen seneki şampiyonluklarını geçtim, bu sene ki namağlup, ful galibiyet ile ligimizin lideri olan takımın, karşıdaki 2002 yıllarının Sturm Graz'ı mantalitesine sahip ve bir tane bile göze batan oyuncusu olmayan Rangers'a yenilgisini hazmedemiyorum.

Bursaspor büyük takım olma yolunda çok mesafe almış ya inanmıyordum şu şampiyonlar ligi maçlarından sonra inandım, tıpkı sıfır çekip döneceğine inandığım gibi. Her büyük takımımız bu zevki yaşıyor.

Volkan'a değinmeden geçemeyeceğim. İzleyenlerde tat bırakan tek oyuncuydu. Sağdan denedi, soldan denedi, ortadan denedi olmadı. Dikkatleri üzerine çektiğine inanıyorum. 'Sercan ne kadar balonsa, ben de o kadar iyi oyuncuyum ve milli takım hakkım.' mesajını herkese yolladı.

Not: Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı takımların 2 tane teknik direktörü olsun. Şampiyonlar liginde 2.si yönetsin. Çok başarılı fakat Şampiyonlar liginde şansı tutmuyor. Lanetlenmiş adeta.




Diğer maçlara gelince;
Cüneyt Çakır'ın yönettiği maç olan Rubin Kazan-Barcelona maçı hariç süpriz yoktu. 1-1 biten maçta 2 gol de penaltıdan geldi.

Grup grup maç sonuçları ise şöyle :

-A GRUBU-
Tottenham - Twente...............: 4-1
İnter - Werder Bremen............: 4-0

-B GRUBU-
Hapoel Tel-Aviv - Lyon..........: 1-3
Schalke 04 - Benfica.............: 2-0

-C GRUBU-
Valencia - Manchester United.....: 0-1
Glasgow Rangers - Bursaspor......: 1-0

-D GRUBU-
Rubin Kazan - Barcelona..........: 1-1
Panathinaikos - Kopenhag.........: 0-2

Hiç yorum yok: