8 Eyl 2010

2012'ye Doğru | Türkiye 3 : 2 Belçika

Millilerimiz 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri 2. maçında Belçika'yı 3-2 mağlup etti. Gollerimizi Hamit (48'), Semih (66') ve Arda (78') atarken, Belçika'nın gollerini Van Buyten (28' ve 69') kaydetti.

Hiddink ilk yarı rakipten çekindiğini sahaya sürdüğü onbirle belli etti. Maça Onur, Sabri, Ömer, Servet, İsmail, Aurelio, Selçuk İnan, Emre, Hamit, Arda ve Tuncay onbiriyle başladık. Defans'ta geçen maçtan farklı olarak sol bekte sakatlanan Hakan Balta'nın yerine İsmail'e görev veren Hiddink, Tuncay'ı tek forvet oynattı. Ön Libero olarak Aurelio, Selçuk İnan ikilisi oynadı. Önlerinde Emre vardı. Arda sol kanat, Hamit sağ kanat olarak görev yaptı. İlk yarıyı Daniel Van Buyten’in golüyle 1-0 yenik kapattık. Kulanılan korner sırasında Servet rakibini tutamadı ve Van Buyten kafayla topu ağlarımıza yolladı. İlk yarıda net bir pozisyonumuz yoktu.

İkinci yarıda Selçuk İnan oyundan çıkarken yerini Semih’e bıraktı. Değişiklikten sonra Emre ve Aurelio orta sahanın ortasında görev aldılar. Semih forvet, Tuncay forvet arkası olarak görev yaptı. Değişiklikten sonra millilerimiz daha etkili oynamaya başladı ve ikinci yarının başlarında (48’) Hamit’in golüyle durumu 1-1’e taşıdı. 64’te Kompany, Hamit’e yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve 10 kişi kalan rakip karşısında rahatladık. 66’da sahneye yılların eskitemediği Genç Semih çıktı ve 2-1 öne geçtik. Üstünlüğümüz sadece 3 dakika sürdü. 69’da Van Buyten yine bir kafa golüyle maçı 2-2’ye taşıdı. Mirallas’ın sağ kanattan ortasında Onur boşa çıktı ve Lukaku topu kafayla Van Buyten’in olduğu yere gönderdi ve Van Buyten topu ağlarımıza yolladı. 73’te Sabri’nin yerine oyuna giren Gökhan Gönül 78’te sağ kanattan topu içeri yolladı ve Arda’nın vuruşunda top defansa da çarparak ağlara gitti. Durum 3-2 olduktan sonra Hiddink 82’de Tuncay-Selçuk Şahin değişikliğine gitti. Kalan dakikalarda arada ödümüz bokumuza karışsada gol olmadı ve ikide iki yaptık.

Nöbetçi Golcü
Selçuk-Semih değişikliği maçın kaderini değiştirdi. Nöbetçi Golcü bu maçta da sahneye çıktı. Belki Semih yerine başka bir santrafor girseydi yine aynı şey olabilirdi ama ben maçı kazanmamızda Semih’in katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Bu adam için çok kahvehane muhabbetleri dönüyor. En ilginci ise “Bu çocuğu bilerek yedek bırakıyorlar. Yedek kulübesinde oyunu ve defansın hatalarını çok iyi süzüyor. İkinci yarı oyuna girdiği gibi gol pozisyonuna giriyor.” Ne bileyim inanır oldum bu adamlara. Birde bu kategoriye koyabileceğimiz Hasan Kabze var. O da Galatasaray’dayken ilk onbirde başladığı maçlarda pek varlık gösteremiyordu. Ama sonradan girdiğinde en büyük gol umudumuz oluyordu.

Hiddink & Kontrollü oyun
Hiddink'in mantığına göre 1-0 olsun bizim olsun. Kontollü oyunu seviyor ama bizim başarılarımızda kontrollü oyundan daha çok, yumurta dayanınca Çanakkale Geçilmez’i oynayan defans veya “Allah Allah” nidalarıyla giden bir ordu edasıyla hücum yapan bir takım vardır. İlk yarı 1-0'a razı olan Hiddink ikinci yarı korkak oynamadı ve 3 gol bulduk. Tamam kalemizde de 1 gol gördük ama sen nasıl oynarsan oyna bu tür goller olabilir.

Hiç yorum yok: