5 Eyl 2010

2010 Türkiye | Türkiye 95 - 77 Fransa

Dünya şampiyonasında fire vermeyan devlerimiz Fransa karşısında da iyi oynayarak maçı 95-77 kazandı ve 6'da 6 yaptı. Hidayet 20, Sinan 17 sayıyla skor yükümüzü taşıdılar. Maçın en skorer ismi ise 21 sayıyla oynayan Boris Diaw oldu.

Maça Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet, Ersan ve Ömer Aşık 5'iyle başladık. Maçın ilk basketi Ömer Aşık'tan geldi ve 2-0 öne geçtik. Hidayet'in üçlüğü de gelince 5-0 önde başladık maça. Etkili savunmamızla Fransa'ya rahat basketbol oynatmadık ve ilk çeyreği 19-14 önde kapattık. Fakat gereksiz şutlar kullanmasak fark daha da açılabilirdi.

İkinci çeyrekte ilk çeyreğe nazaran daha iyi oynadık. Sinan ikinci çeyreğin etkili isimlerindendi ve bu çeyrekte bulduğumuz 24 sayının 8'i Sinan'dan geldi. Savunmamızdan vazgeçmedik ve ilk yarıyı 43-28 önde kapattık.

Maç üçüncü çeyrek sonunda koptu. Hidayet ağırlığını koydu, rakibi 17 sayıda tuttuk ve son çeyreğe 71-45 önde girdik. Fakat bu çeyrekte hepimizi üzen Kerem Tunçeri'nin çeyreğin bitimine 5 dakika kala sakatlanması oldu. Umarım ciddi bir şeyi yoktur da önümüzdeki maçlarda takımda yerini alır.

Son çeyrekte fazla süre alamayan oyuncularımızla oynadık. Rahat bir son çeyrek sonunda maçı 95-77 kazandık ve çeyrek finalde Slovenya'nın rakibi olduk. Maç çarşamba akşam 9'da. NTV'de.

Bu maçta da gördük ki biz iyi bir takımız. Ersan oynamasa Hidayet oynuyor, Hido oynamasa Sinan, Sinan oynamasa... Ayrıca savunmamızla rakibi bunaltıyoruz. Böyle devam edersek 12 Eylül'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda biz oluruz.

Edit: Salsa Basket'te Kerem Tunçeri'nin durumunun iyi olduğu belirtilmiş...

Bu arada bizim Sabri basketbola başlamış :)

Hiç yorum yok: